Gå til sidens hovedinnhold

Siv Jensen har fått ny jobb

Nå skal den tidligere Frp-lederen jobbe for at færre dør på sjøen.

- Jeg har tenkt mye over hva jeg skal gjøre til høsten, nå som jeg ikke har tatt gjenvalg på Stortinget. Jeg har fått en del spennende tilbud, men dette her kunne jeg ikke si nei til, sier den tidligere mangeårige Frp-lederen og finansministeren til VG.

52-åringen skal nå jobbe for Redningsselskapet de neste tre årene. Der skal hun lede et arbeid for å forebygge drukningsulykker. VG skriver imidlertid at hun vil ha frihet til å holde på med andre prosjekter parallelt, siden hun blir utleid fra sitt eget nyopprettede selskap. Jensen starter i den nye jobben 1. oktober, og hun forteller til VG at hun ikke kunne si nei til tilbudet, fordi hun brenner for sikkerhet på sjøen.

Les også Gunnar Stavrums kommentar: Står Miljøpartiet De Grønne bak å kalle tidligere Frp-leder for «rasshøl»?

- Vi skal bygge vannets Trygg Trafikk. De greide å samle kreftene som hadde innflytelse på utviklingen av trafikk og sikkerhet på veiene og skal ha mye av æren for den bedrede sikkerheten vi ser på veiene, sier leder Rikke Lind i Redningsselskapet om jobben som Jensen skal utføre fremover.

Fram til 31. juli hadde 41 personer mistet livet i trafikken, mens 51 personer mistet livet i drukningsulykker. Myndighetene har en visjon om at null personer skal mistet livet i trafikkulykker, og Jensen sier at det samme er deres mål når det gjelder sjøen.

Den tidligere Frp-lederen har utdypet hvorfor politikerlivet var noe hun ønsket å bli ferdig med: