Tirsdag kom Siv Jensen med sin selvbiografi, «Siv. Med egne ord», og der tar hun et knusende oppgjør med tidligere Frp-formann Carl I. Hagen og mangeårig partikollega Per Sandberg.

Men også journalister får gjennomgå i boka.

«Fra jeg var en ung jente i politikken, er det fra journalister jeg har opplevd utilbørlig oppførsel og uanstendige forslag. Det har vært ganske ubehagelig, og i en del situasjoner veldig ubehagelig», skriver Jensen.

Les også: Siv Jensen tar et knusende oppgjør med Frp-veteraner

Hun forteller om flere episoder som har gjort henne forbanna, deriblant et rykte som koblet henne til den nå avdøde forretningskvinnen og milliardæren Mille-Marie Treschow.

«Da min nære medarbeider André Melchior Larssen og jeg satt i bilen på vei gjennom Telemark i valgkampen 2013, ringte en journalist fra VG. Han ville ha bekreftet et rykte om at jeg hadde kjøpt hytte på fjellet sammen med Mille-Marie Treschow, av alle mennesker», skriver Jensen i boka.

Les også: Siv Jensen smuglet elsker inn på hotellet

- Helt uforståelig

Jensen mener ryktet fra VG-journalisten var tatt helt ut av det blå.

«Jeg ropte høyt fra passasjersetet: – Si til den kødden at han kan ringe meg hvis han lurer på noe. Det turte selvsagt ikke journalisten», skriver hun.

Hun forteller videre at hun og Treschows tidligere ektemann, milliardæren Stein Erik Hagen, var venner og derfor hadde hun møtt Mille Marie flere ganger.

«Hun var en strålende dame. Jeg var også i bryllupet deres. Hvordan journalistene klarte å koble det sammen til en sånn gjørme, er helt uforståelig for meg», mener Jensen.

Treschow var en av Norges rikeste kvinner og overtok som eneeier av det tradisjonsrike Treschow-Fritzøe-konsernet i 1986. Hun døde i 2018, 64 år gammel.

Hagen og Treschow ble skilt i 2012, etter åtte års ekteskap.

Les også: Stein Erik Hagen: - Ulykker kan jo skje, men dette?

Tilbudt intervju mot sex

Hun beskriver også mer ubehagelige møter med journalister.

«På et av mine første Frp-landsmøter kom to voksne TV-journalister bort til meg og foreslo at jeg skulle bli med dem på hotellrommet. Hvis jeg ble med opp, skulle jeg få plass i hovednyhetssendingen deres. Jeg ble helt sjokkert, for jeg var en helt ukjent nybegynner, og det var virkelig ingen grunn til at jeg skulle fronte en sak fra landsmøtet. Jeg ble rasende, men først og fremst støtt som kvinne», skriver Jensen i boka.

Den mangeårige partilederen forteller om flere ugreie opplevelser.

«Jeg har også opplevd at en journalist plutselig har kysset meg uten at jeg akkurat bød opp til dans. Én ting er hvis du er med på notene selv og det oppstår søt musikk. Når det derimot skjer uten din medvirkning, er det ikke greit», skriver hun.

Les også: Siv Jensen angrer på «Morn'a, Jens»: – Det var smålig av meg

- Finnes ingen grenser

Jensen mener også at mediene har gått for langt i portrettintervjuene med henne.

«Det har vært ekstremt nærgående spørsmål om privatliv, seksuell legning, kjærlighetsliv, fasade, klær, negler og hårfrisyrer. Ingen grenser. Likevel satt jeg – dumme meg – og svarte på alle de idiotiske spørsmålene», skriver Jensen, og utdyper:

«Først de siste årene av min politiske tid tok jeg et oppgjør med dette. Nå har jeg flere ganger sagt ifra til journalister at de må ta seg sammen, at de ikke kan stille slike dustespørsmål til kvinnelige politikere: Hvorfor er du ikke gift? Hvorfor har du ikke barn? Når ble for eksempel Jonas Gahr Støre spurt om noe lignende?».

En av tingene hun er blitt spurt om, er om hun er lesbisk - noe hun avviser i boka:

«For noe forbanna tull. Jeg hadde vært stolt og sagt det høyt hvis jeg hadde vært det. Jeg har så mange homofile venner at det ikke hadde kostet meg en kalori».

Hun skriver imidlertid også at hun «har hatt en rekke fornøyelige opplevelser med journalister».