KAGGE FORLAG (Nettavisen): – Jeg håper jeg har lyktes med målet mitt med boka, å skrive en lettlest bok om livet i politikken og mange vanskelige avveininger jeg har måttet ta, sier Siv Jensen på onsdagens pressekonferanse for å lansere sin nye bok, «Siv. Med egne ord».

Les også: Siv Jensen smuglet elsker inn på hotellet

Hun sier det har vært vanskelig å by på seg selv, fordi hun er en veldig privat person.

– Jeg har prøvd å være ærlig og selvransakende, sier Jensen.

Jensen sier hun har tiet om mye i løpet av alle årene som toppolitiker.

– Det er mye jeg fortsatt tier om, og som jeg kommer til å fortsette å tie om. Det er rett og slett fordi jeg setter et taushetsløfte veldig høy, sier Jensen.

Hun sier da mediene begynte å skrive om boken kom en gammel følelse tilbake i kroppen hennes. En følelse hun ikke har hatt siden hun ga seg i norsk politikk.

– Den uroen, vondt i magen-følelsen, har jeg vært så glad for å bli kvitt. Når jeg kjente på den, er det nok til at jeg med visshet kan si at jeg kommer aldri mer tilbake til norsk politikk, sier Jensen.

– Jeg har sagt det mange ganger. Jeg savner ikke meg selv.

På spørsmål om hvorfor hun velger å skrive bok allerede nå, i stedet for å vente lenger som andre politikere, svarer den tidligere Frp-lederen tydelig.

– Både fordi jeg har begynt på et nytt liv, men så jeg er nå sånn at når jeg legger noe bak meg, og setter nye kurs, så er det det nye som tar tak i meg, forteller Jensen.

«Nazisvin»

Siv Jensen (52) sparer ikke på detaljene i sin nyeste selvbiografi, hvor hun blant annet avslørte pikante detaljer om en tidligere elsker.

Den tidligere Frp-lederen forteller også om baksiden av medaljen som toppolitiker. I boken beskriver hun blant annet en episode hvor hun hygget seg med noen venner på utestedet Smuget i Oslo, da en mann plutselig prikket henne på skulderen.

«Da jeg snudde meg, freste han: «Jævla nazisvin!» Så spyttet han meg rett i ansiktet. Jeg ble så paff at jeg bare satte meg rett ned. Noe mer ydmykende hadde jeg aldri opplevd. Jeg anmeldte ikke mannen», skriver Jensen og legger til:

«Da VG senere spurte meg om opptrinnet etter å ha fått nyss om det, oppfordret jeg folk til å besinne seg for å unngå at valgkampen skulle bli mer skitten enn den allerede var».

Les også: Siv Jensen i harnisk over ryktet: - Jeg ropte høyt

Onanerende journalist

I tillegg beskriver Jensen flere episoder hvor hun har blitt utsatt for trusler og invadering av privatlivet av både det ene og det andre slaget.

«Første gang en ukjent mann invaderte privatlivet mitt, var jeg tidlig i 20-årene. Som fersk politiker ble jeg intervjuet i en av lokalavisene i Oslo. Mannen ringte ofte sent på kvelden med lange usammenhengende tirader mens han åpenbart onanerte. For en ung jente føles sånne overtramp skremmende», skriver Jensen.

I tillegg beskriver politikeren hvordan hun har fått ting tilsendt hjem til seg selv som skremsel.

«Andre er mer fiendtlige, jeg har også fått brukte damebind eller poser med avføring sendt hjem til meg. Eller brev med voldelige trusler», skriver Jensen og legger til:

«Det har satt sine spor».

Etterlyst av Interpol

En av de mer skremmende opplevelsene hun har opplevd, skjedde midt i valgkampen i 2013. I et intervju med lokale journalister i Hamar, fikk Jensen plutselig beskjed av kommunikasjonssjef André Melchior Larssen om at de måtte gå umiddelbart.

«Jeg hadde aldri sett ham slik før. Noe måtte være alvorlig galt. I bilen, på vei ut av Hamar i retning Oslo, fortalte André at en gal mann hadde truet med å drepe meg. Fyren hadde meldt fra på telefon at han var på vei mot Hamar for å finne meg», skriver Jensen.

Les også: Siv Jensen tar et knusende oppgjør med Frp-veteraner

På den tiden hadde ikke Frp-lederen noen livvaktbeskyttelse, men PST var riktig nok ekstra årvåkne, som de pleier å være i valgkamper. I tillegg hadde Melchior Larssen allerede varslet PST, som reagerte sporenstreks.

«Den truende mannen var visstnok etterlyst av Interpol og ble karakterisert som farlig. PST koblet inn full alarmberedskap og rykket ut for å møte oss på E6. Heldigvis fant mannen aldri valgkamparrangementet vårt på Hamar, fordi han hadde klart å kjøre feil», beskriver Jensen.

Videre forteller 52-åringen at det i slike situasjoner, hvor hjertet banker som mest, kan være en lettelse å bruke humor.

Derfor utnevnte hun kommunikasjonssjefen dermed til «agent Larsson», mens det de neste dagene gikk mye i Marve Fleksnes og «LA8PV».

Les også: Siv Jensen starter som styreleder - skal ta Sørlandschips på børs