Frp-leder Siv Jensen fyrer løs mot Abid Rajas (V) brunmaling av hennes parti:

- Dette er karakteristikker som går langt over grensen. Men vi kan ikke bruke tiden vår på Abid Raja og Venstre fremover. Vi ønsker ikke være en brikke i Venstres lederkamp, sier Jensen i en kommentar til Nettavisen tirsdag.

Raja lovet før helgen mer «tydelig» tale og anklager Fremskrittspartiet for å fremme «brun propaganda».

– Vi skal si klart og tydelig ifra hver gang Siv Jensen eller Sylvi Listhaug kommer med brun propaganda. Da skal ikke lenger Venstre ti. Å tie er å akseptere. Og jeg nekter i fortsettelsen å akseptere, sa han i et NRK-intervju fredag.

Siv: - Ta konsekvensen, Venstre

Tirsdag er Raja ute med en ny kronikk, rettet mot statsminister Erna Solberg (H), hvor han skriver at det «stinker av Frps retorikk».

«Det er ingen anstendighet i Siv Jensen og Sylvi Listhaugs ordbruk. Hvilke verdier mener statsministeren at vi skal stå for,» spør han.

Mange spør seg nå om de fire partiene kan fortsette å regjere sammen:

- Dersom Venstre har et problem med å sitte i regjering med Frp, så får de ta konsekvensene av det.

- Venstres nestledere tar avstand

Frp-lederen gjør det samtidig klart at hun vil ha fokus på politikk fremover:- Jeg vil bruke tiden min på å få gjennomført mer Frp-politikk. En streng innvandringspolitikk som har gitt rekordlave asylankomster og en integreringspolitikk som stiller krav og gir muligheter, bygge veier og få ned bompengebelastningen i by og bygd, redusere skattetrykket, samt få matlukten tilbake på sykehjem for å nevne noe.

Venstre-leder Trine Skei Grande har ifølge TV 2 «ingenting» å si fra Island om Rajas siste kronikk, mens Venstres nestledere går ut mot «brun propaganda», ifølge VG.