Se videointervju med Siv Jensen:

KAGGE FORLAG (Nettavisen): Denne uken kom selvbiografien til tidligere Frp-leder Siv Jensen, der hun tar et knusende oppgjør med Carl I. Hagen og kona Eli.

I boka forteller hun også om flere ubehagelige møter med journalister som toppolitiker gjennom tre tiår.

«På et av mine første Frp-landsmøter kom to voksne TV-journalister bort til meg og foreslo at jeg skulle bli med dem på hotellrommet. Hvis jeg ble med opp, skulle jeg få plass i hovednyhetssendingen deres», skriver Jensen om en av opplevelsene.

Hun var da en uerfaren politiker, og forteller at hun ble sjokkert og støtt som kvinne.

- Det er jo helt uhørt å gjøre mot en ung jente, sier Jensen til Nettavisen.

Se videointervju lenger opp i saken.

Les også: «Selv ikke den dagen da jeg takket for meg, klarte Eli å dy seg»

- For snevert fokus

Den mangeårige Frp-lederen og tidligere statsråden mener episoden viser at det er behov for et metoo-fokus også på andre enn bare politikere.

- Etter mange metoo-skandaler og avsløringer så forteller det jo at alt det fokuset man har hatt på politiske partier, er litt snevert. Man bør ha det fokuset også på andre som har makt og innflytelse i det norske samfunnet, mener hun.

- Vurderte du å ta opp igjen saken med de to tv-journalistene da metoo-sakene kom opp?

- Nei, svarer Jensen.

- Hvorfor ikke?

- Jeg har lagt det bak meg, og er ferdig med det.

Les også: Siv Jensen i harnisk over ryktet: - Jeg ropte høyt

- Idiotiske spørsmål

I selvbiografien forteller Jensen om flere ugreie møter med journalister.

«Jeg har også opplevd at en journalist plutselig har kysset meg uten at jeg akkurat bød opp til dans. Én ting er hvis du er med på notene selv og det oppstår søt musikk. Når det derimot skjer uten din medvirkning, er det ikke greit», skriver hun.

Jensen mener også at mediene har gått for langt i portrettintervjuene med henne.

«Det har vært ekstremt nærgående spørsmål om privatliv, seksuell legning, kjærlighetsliv, fasade, klær, negler og hårfrisyrer. Ingen grenser. Likevel satt jeg – dumme meg – og svarte på alle de idiotiske spørsmålene», skriver hun i boka.

Les også: Siv Jensen i ny bok: Fikk voldstrusler og avføring i postkassa

- Hvordan vil du beskrive ditt forhold til journalister?

- Jevnt over så er det veldig bra. Jeg har jo forholdt meg til journalister i nesten 30 år av livet mitt. Alt i alt synes jeg journalister er etterrettelige og skikkelige folk, sier Jensen, og samtidig påpeker:

- Men jeg har jo også opplevd de som på ingen måte er det, og jeg har tatt forholdsregler rett og slett fordi jeg ikke har stolt på dem.

Les også: Siv Jensen tar et knusende oppgjør med Frp-veteraner

- Har gjort ting feil

En av tingene Jensen er blitt spurt om gjentatte ganger, er om hun er lesbisk - noe hun avviser i boka:

«For noe forbanna tull. Jeg hadde vært stolt og sagt det høyt hvis jeg hadde vært det. Jeg har så mange homofile venner at det ikke hadde kostet meg en kalori».

- Hvordan har livet i toppolitikken vært?

- Det har både vært helt fantastisk, jeg har lært så mye av det og har fått med meg kunnskap jeg nok aldri hadde fått i noen annen jobb. Men det har helt klart også bydd på mange utfordringer, alt fra krevende skandaler til tøffe politiske dragkamper og forhandlinger, sier Jensen, og legger til:

- Men jeg ville ikke gjort så veldig mye annerledes, for selv om jeg erkjenner at jeg har gjort mange ting feil, og burde gjort ting på en annen måte, så er det jo alle de feilene man lærer av og blir bedre både som leder og menneske.

Jensen var Frp-leder fra 2006 og fram til 2021, da Sylvi Listhaug overtok som leder. Hun var finansminister i sju år.