Det har blitt spekulert en hel del om kjærlighetslivet til Siv Jensen i norsk presse opp gjennom årene, men detaljene har vært en godt bevart hemmelighet. I boken Siv. Med egne ord avslører Norges tidligere finansminister hvor vanskelig det har vært å være singel som norsk toppolitiker.

Jensen skriver at hun har følt seg sårbar når hun skal date, men at hun har møtt noen menn.

«Når du møter en du ikke kjenner så godt, vil du helst møtes på nøytral grunn. Det er ikke enkelt å gå på date med alles øyne på deg og mobilkameraer overalt. Det som egentlig skal være både hyggelig og spennende, blir rett og slett litt ubehagelig. Jeg føler meg utsatt, og det er neppe særlig mye enklere for mannen jeg er ute med. Derfor har jeg måttet insistere på at det skal skje hjemme, og det er jo heller ikke helt ukomplisert, står det i boken.»

Siv smuglet inn elskeren på landsmøtehotellet

«Noen år før jeg ble finansminister, møtte jeg en kar jeg var veldig interessert i, og som jeg hadde lyst til å bli bedre kjent med. Under et landsmøte i Fremskrittspartiet på Clarion Hotel på Gardermoen klarte jeg å smugle ham inn på hotellrommet mitt i all hemmelighet. Han spaserte fritt og fint forbi alle pressefolkene, som ikke ante hvem han var, gikk opp til mitt rom og banket på døra. Det var både spennende og morsomt, og jeg frydet meg over at vi gjennomførte vårt romantiske møte uten at en eneste journalist eller fotograf fikk det med seg»

Ifølge boken ble det noen flere dater, før de gikk hver til sitt.

«Jeg har møtt noen menn, og jeg har datet også etter at jeg ble en kjent politiker, men da har jeg alltid vært forsiktig og holdt det skjult, skriver Jensen.»

Jensen forteller at hun mange ganger har blitt spurt om hvem drømmemannen er. Å svare på det har ikke vært lett, men hun sier at det viktigste for henne er at han er snill, oppmerksom, omsorgsfull og familiekjær.

«Lenge trodde jeg at jeg skulle finne en mann å dele livet med. Da jeg var i midten av tjueårene, visste jeg ikke at jeg skulle ende opp i en posisjon der alle vet hvem jeg er, og der mange vil følge med på livet mitt»

Ønsket seg «en Sindre»

Siv Jensen er ærlig om at hun gjerne skulle funnet drømmemannen.

«Jeg har vært litt misunnelig på Erna og Sindre, som har vært sammen i flere tiår. Han står som en klippe ved siden av henne i alle sammenhenger. Noen ganger har jeg faktisk tenkt: Jeg skulle ønske at også jeg hadde en Sindre. Tenk å ha en som kunne skru opp den kroken eller sette på den vaskemaskinen. Jeg har måttet gjøre alt selv. De gangene jeg har kommet hjem og vært kjempefrustrert over en tulleting, hadde det vært så deilig å kunne lufte det i fortrolighet. Eller å dele en stor glede. Det å ha en mann å snakke med, rett og slett. Men sånn har det nå ikke blitt.»

Jensen trodde i flere år at hun skulle finne seg en partner å dele livet med.

«Jeg er ikke sånn skrudd sammen at jeg angrer eller er bitter. Men det er ingen tvil om at de politikerne som var godt etablert, gift eller i varige forhold før de ble kjent, har hatt en greiere seilas enn meg. Uten at de nødvendigvis har hatt det lett. Det krever sitt å holde samlivet oppe når man kanskje pendler og er mye borte hverandre.

Ble tilbudt intervju mot sex

Jensen skriver også om svært ubehagelige møter med norske journalister.

«På et av mine første Frp-landsmøter kom to voksne TV-journalister bort til meg og foreslo at jeg skulle bli med dem på hotellrommet. Hvis jeg ble med opp, skulle jeg få plass i hovednyhetssendingen deres. Jeg ble helt sjokkert, for jeg var en helt ukjent nybegynner, og det var virkelig ingen grunn til at jeg skulle fronte en sak fra landsmøtet. Jeg ble rasende, men først og fremst støtt som kvinne»

«Jeg har også opplevd at en journalist plutselig har kysset meg uten at jeg akkurat bød opp til dans. Én ting er hvis du er med på notene selv og det oppstår søt musikk. Når det derimot skjer uten din medvirkning, er det ikke greit»

Til tross for noen ubehagelige opplevelser med norsk presse, viser Jensen at hun har sans for humor og godt forhold til norske journalister.

«I juni 2009 skulle TV2-kommentator Aslak Eriksrud gifte seg. Kollegene hans la opp til et heidundrende utdrikningslag og ba meg om hjelp. Avtalen var at jeg skulle stille meg til disposisjon hvis Aslak ringte om et mulig scoop. I mellomtiden hadde Stål Talsnes og Ingvild Jensen i TV 2 dryppet rykter til Aslak om at jeg hadde fått meg kjæreste. Aslak tok kontakt. Jeg svarte at jeg ikke hadde noen kommentar. Men senere på kvelden ringte jeg tilbake og sa at jeg hadde snakket med kjæresten min, og at vi hadde bestemt oss for å stå frem fordi det trolig bare var et tidsspørsmål før forholdet uansett ble offentlig kjent. Jeg fortalte Aslak at siden han var den første som hadde spurt, skulle han få saken eksklusivt. Vi skulle møtes lørdag ettermiddag i Bibliotekbaren på Bristol, der utdrikningslaget skulle starte. Jeg slet virkelig med å holde meg alvorlig og fikk litt dårlig samvittighet da jeg hørte hvor opprømt Aslak ble. Han gikk fullstendig av skaftet, bestilte fotograf og ba vaktsjefen i TV 2-nyhetene holde av plass i 21-nyhetene. Der var kollegene fullt informert om spøken, så det fikk heldigvis ingen konsekvenser da kjærestehistorien falt i fisk. Senere har Aslak og jeg ofte ledd godt av opptrinnet.»

Avviser lesbe-rykter

I boka avviser hun nok en gang ryktene om at hun er lesbisk. Hun synes det er rart at folk ikke tror hun ville turt å si ifra om faktisk var lesbisk:

«For noe forbanna tull. Jeg hadde vært stolt og sagt det høyt hvis jeg hadde vært det. Jeg har så mange homofile venner at det ikke hadde kostet meg en kalori. Jeg kan faktisk ikke akseptere at dette er noe jeg skulle måtte ta avstand fra og svare media at Nei, nei, nei … Jeg er ikke lesbisk, som om det er noe forferdelig.»