*Nettavisen* Nyheter.

Siv Jensen truer med regjeringskrise i striden om iskanten

ADVARER: Fremskrittspartiets leder Siv Jensen advarer regjeringen kraftig mot å flytte den såkalte iskanten, som i praksis har definert grensa for hvor langt nord det skal være tillatt med oljevirksomhet, lenger sør.

ADVARER: Fremskrittspartiets leder Siv Jensen advarer regjeringen kraftig mot å flytte den såkalte iskanten, som i praksis har definert grensa for hvor langt nord det skal være tillatt med oljevirksomhet, lenger sør. Foto: Fredrik Hagen (NTB scanpix)

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen truer med å trekke støtten til Erna Solberg (H) som statsminister hvis iskanten flyttes sørover.

Frp-lederen kommer med den kraftige advarselen overfor TV 2.

– Det vil være et veldig dårlig signal og Fremskrittspartiet kommer ikke til å akseptere at iskanten sørover. Jeg vil minne statsministeren om at hun leder en liten mindretallsregjering som er avhengig av flertall i Stortinget.

- Hun sitter som statsminister fordi Fremskrittspartiet pekte på henne da vi gikk ut av regjering, og har regjeringen nå tenkt å legge andre hensyn til grunn olje- og gasspolitikken fremover og gjøre opp det flertallet uten Fremskrittspartiet, da lever denne regjeringen svært farlig, sier Jensen.

Les også: Velgerne har talt: Ett parti skiller seg ut, mens disse partiene sliter mest

Hun mener det er nødvendig å være tydelig i saken.

– Nå er ikke tiden inne for å gamble med rammebetingelsene til vår aller viktigste næring, sier Jensen.

Les også: Siv Jensen raljerte med Høyre-ledelsen: Nå får hun et giftig stikk fra sin tidligere partner

Regjeringen ventes å komme med sitt iskantforslag i løpet av denne uka.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag