Gå til sidens hovedinnhold

Siv og Carl har skværet opp

Oslo (NTB): 17 måneder etter at Frp-nestor Carl I. Hagen pakket kontoret og trakk seg som partiets eldregeneral, skværet Hagen og Siv Jensen fredag opp på partilederens kontor.

- Vi samarbeider godt. Vi er enig om veldig, veldig mye, men uenig om noe og rykende uenig om lite grann. Det må vi lære oss å leve med slik man gjør i alle andre partier, sier Carl I. Hagen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) etter møtet på Jensens kontor.

Hagen ønsket sterkt å bli medlem av Nobelkomiteen, men ble vraket etter avstemningen i Frps stortingsgruppe. At han ikke var nominert, er noe Siv Jensen fikk skylden for. Frp-formannen gjennom 28 år tok et kraftig oppgjør med både Jensen og Frp-ledelsen.

Hagen bekrefter overfor ANB at denne episoden førte til den iskalde fronten mellom tidligere og nåværende partileder. Men isfronten har altså tinet opp. Hagen forklarer sitt nåværende forhold til Siv Jensen med at han «kan ta en telefon til Siv og si hva han mener, i stedet for å ta en telefon til Dagbladet eller VG».

Det Jensen og Hagen fortsatt er rykende uenige om, holder de for seg selv, understreker han.

Siv Jensen bekrefter at hun har skværet opp med sin forgjenger: (©NTB)

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene