Sivile på flukt under stor offensiv i Somalia

Mogadishu (NTB-AFP): En større regjeringsoffensiv i Somalia driver islamistene vekk fra den strategiske byen Afgoye, ifølge militære ledere. Tusener av internt fordrevne blir presset på flukt enda en gang.

Somaliske regjeringssoldater og styrker fra Den afrikanske union (AU) har de tre siste dagene deltatt i fremrykkingen mot byen Afgoye, 30 kilometer nordvest for hovedstaden Mogadishu. Byen har lenge fungert som en viktig base for islamistgeriljaen al-Shabaab.

Veien mellom Mogadishu og Afgoye har den største konsentrasjonen av flyktninger i verden. De er svært fattige, og mange bor i provisoriske hytter av plast og tøystykker. Nå risikerer de igjen å havne midt i trefningene mellom regjeringssoldater og islamister.

Over 400.000 mennesker bodde i området i begynnelsen av året, det vil si rundt en tredel av alle internt fordrevne i Somalia. De har flyktet fra både krig og tørke, og FN har bedt innstendig om at de må beskyttes.

Torsdag ble det meldt om lange køer med lastebiler og busser stappfulle av mennesker på vei inn mot hovedstaden, til tross for at AU-styrkene har bedt dem om å bli værende i korridoren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.