*Nettavisen* Nyheter.

Sivilombudsmannen vil vurdere hemmeligholdet av kundelister

Oslo (NTB): Sivilombudsmann Arne Fliflet sier han nøye vil vurdere Justisdepartementets vedtatte hemmelighold av kundelisten til landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) fra hun jobbet i First House.

Justisdepartementets lovavdeling bestemte onsdag at Landbruksdepartementet hadde lov til å avslå innsyn i hvem ministeren jobbet for før hun ble statsråd. Bakgrunnen for vurderingen var krav fra Bård Vegar Solhjell (SV) og flere medier om at det skulle gis innsyn i listen over hvem den nye landbruksministeren hadde arbeidet for mens hun var i PR- og lobbybransjen.

Sivilombudsmannen sier torsdag at han har lest den ni sider lange vurderingen fra lovavdelingen.

- Det vi nå må gjøre er å drøfte grunnlaget nøye og se nærmere på klagene som er sendt oss. På det grunnlaget ser vi om det skal sendes spørsmål om beslutningen til Justisdepartementet, sier Fliflet til NTB.

Han sier eventuelle spørsmål vil bli sendt departementet tidlig i neste uke.

Sivilombudsmannen kontrollerer forvaltningen og er oppnevnt av Stortinget. Vanlig saksgang innebærer at dersom ombudsmannen ikke har noen spørsmål til en beslutning, blir det som regel heller ikke gitt medhold i en klage. Dersom det er spørsmål i etterkant av en avgjørelse, kan saken måtte bli vurdert på nytt, eller endres til klagerens gunst. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.