*Nettavisen* Nyheter.

Sjåføren meldte seg etter dødsulykke

Foto: Rolf Formo (TA)

En 22 år gammel mann fra Stathelle døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel natt til søndag.

18.11.12 16:03

Sjåføren som stakk fra ulykkesstedet, og som søndag ble etterlyst gjennom mediene, meldt seg for politietved 11-tiden. Det bekrefter politiadvokat Svein Folkestad.

- Han møtte opp på lensmannskontoret der meldte seg, og hevdet at det var han som hadde kjørt bilen. Han knytter seg til tid og sted, melder Folkestad.

Det vil rutinemessig bli tatt blodprøve av mannen med hensyn til mulig rus. Deretter vil det bli gjort avhør av mannen på politihuset i Skien.

- Foreløpig har jeg ikke noen ytterligere kommentarer til hva som er hans forklaring, sier Folkestad til TA.

Det var klokken 02.21 søndag at politiet fikk melding om at en mann var påkjørt ved biblioteket på Stathelle. Første melding gikk ut på at personen var alvorlig skadet, og alle nødetatene rykket ut.

Bilen som kjørte på 22-åringen hadde forlatt stedet. Mannen skal ha blitt erklært død i ambulansen på stedet.

Etterlyste sort bil
- Den blir beskrevet som en stor sort bil. Det blir opplyst at det var hunder i bilen og at føreren hadde brunt hår, sa operasjonsleder Aadne Røilid ved Telemark politidistrikt til ta.no

Politiet fikk senere også opplysninger om at det var en kvinnelig passasjer i den aktuelle bilen.

Beruset i veien
22-åringen skal ha ligget beruset i veibanen da bilen kjørte over ham, og et vitne har forklart at bilen skal ha kjørt over mannens hode.

- Ser dere på påkjøringa som et uhell?

- Det er vanskelig å si siden vi ikke har så mange opplysninger i saken nå, men så langt kan det virke som det er snakk om et uhell. Vi holder allikevel alle muligheter åpne, sier politiadvokat Svein Folkestad til TA.

Ulykken skjedde i denne veien like utenfor biblioteket i Stathelle. Bildet er interaktivt.

HTML EMBED

Den avdøde skal ha vært sammen med en kamerat da ulykken skjedde. Han blir avhørt av politiet.

- Vi vet at det skal være noen overvåkningskameraer i nærheten av der ulykken skjedde, og dette vil sjekke opp, sier Folkestad.

Ønsker vitner
Det er fortsatt store usikkerheter rundt hendelsesforløpet, og Bamble lensmannskontor leder nå den videre etterforskningen av saken.

Etterforskningsleder, Sverre Walle ved Bamble lensmannskontor, sier til TA at de er veldig interessert i å komme i kontakt med vitner eller andre som måtte vite noe om saken.

Ulykken skjedde her i Bamble. Kartet er interaktivt. Du kan zoome deg inn i kartet for å få mer nøyaktig ulykkesposisjon.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.