*Nettavisen* Nyheter.

Sjåføren som slepte med seg Susanne (15) under bilen slipper fengsel

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)

Fikk 30 dagers betinget.

13.05.11 17:09

Tiltalte var selv til stede i Drammen tingrett da dommen ble lest opp fredag ettermiddag.

Sjåføren, en 29 år gammel polsk kvinne, ble frikjent for erstatningskravet og fikk kjøreforbud i ett år, melder aftenposten.no

Kvinnen ble frifunnet for uaktsomt å ha påført et annet menneske skade. Men hun er dømt for uaktsom kjøring, og for å ha forlatt en hjelpesløs person, og for å ikke ha varslet om ulykken straks hun burde ha blitt klar over denne.

Ville ha 60 dager
Påtalemyndigheten ville ha to måneders fengselsstraff for kvinnen.

Påtalemyndigheten mente at den polske kvinnen lå altfor nærme traileren da hun kjørte langs Slemmestadveien junidagen i 2009 da den da 13 år gamle Susanne Auke ble overkjørt av en semitrailer, og deretter overkjørt av personbilen til den polske kvinnen. Kvinnen så ikke at Auke lå på veien etter at semitraileren hadde kjørt. Konsekvensen ble at Auke ble sittende fast under kvinnens bil og slept fire kilometer til hennes hjem i Asker.

- Det er en grunn til at vi har trafikkregler. Vi kan tenke oss hvordan det ville vært om vi ikke hadde hatt dem. Da ville vi hatt langt flere dødsulykker, sa politiadvokat Monica Hanø i sin prosedyre torsdag.

Hanø mener også at kvinnen burde ha stoppet da hun kjente at hun kjørte over noe.

Både Susanne Auke selv og den 29 år gamle sjåføren som slepte henne med seg, har denne uken vitnet i Drammen tingrett.

- Fikk panikk
Den 29 år gamle polske kvinnen har i retten forklart at hun kjente at bilen kjørte over noe, men at hun trodde det var et større veihull hun hadde kjørt over. Da hun om hjem og fikk se den livløse jenta som lå under bilen hennes, fikk hun panikk.

- Jeg så det var en sko som stakk frem under bilen. Jeg fikk panikk og visste ikke hva som lå under der. Det falt meg inn at det kunne være en person under bilen min, men jeg skjønte ikke hvordan den personen kunne ha havnet der. Jeg begynte å skrike og fikk panikk. Ærilg talt så husker jeg ikke om jeg tenkte noe i det hele tatt, forklarte kvinnen, ifølge VG Nett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag