RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjåfør av pirattaxi frikjent for voldtekt i Porsgrunn

Porsgrunn (NTB): En pirattaxisjåfør som var siktet for voldtekt mot en 38 år gammel kvinne i Porsgrunn, er i Nedre Telemark tingrett frifunnet.

Tingretten sår tvil om en del av kvinnens forklaring, og lar tvilen komme tiltalte til gode, skriver Porsgrunn dagblad.

Ifølge tiltalen skjedde voldtekten i mannens pirattaxi natt til lørdag 5. november i fjor. Kvinnen har forklart at hun rømte fra stedet etter voldtekten uten sko og traff en bilist som kjørte henne til Porsgrunn der hun ba om hjelp fra en politipatrulje.

Retten er i tvil om blant annet voldtekten kan ha funnet sted på den måten kvinnen forteller. Ingen har oppfattet at hun manglet sko da hun ba om hjelp, og hun spiste hamburger da politiet raff henne i Porsgrunn. Mannen som skal ha kjørt henne til Porsgrunn, har aldri meldt seg, skriver avisen.

Da den tiltalte mannen hørte om saken, rømte han fra landet. 26-åringen er kurder fra Irak og hadde ikke lovlig opphold i Norge. Han ble pågrepet i Tyskland i mars og har sittet i varetekt siden.

Retten mener 26-åringen har utnyttet den berusede kvinnen seksuelt i taxien og at dette var moralsk klanderverdig, men har ikke funnet bevisene sterke nok til domfellelse. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere