RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjåfør stakk fra bevisstløs syklist

Arve Botn fra Nes Verk er sjokkert over at bilister kan stikke fra ulykker de påfører selv. - Det er horribelt, sier han.
Arve Botn fra Nes Verk er sjokkert over at bilister kan stikke fra ulykker de påfører selv. - Det er horribelt, sier han. Foto: Anne-Linn B. Løvland
Sist oppdatert:
Karen Sophie Botn ble hardt skadet da hun og mannen ble presset ut av veien av råkjører

Torsdag kveld ønsket ekteparet Karen Sophie (50) og Arve Botn (55) fra Tvedestrand en sykkeltur ytre vei mot Arendal, skriver Tvedestrandsposten.

De syklet tett etter hverandre ned bakkene mellom Arnevik og Narestø, da en svart eldre pickup plutselig råkjørte ut fra en sidevei. For å redde seg selv måtte syklistene kaste seg ut i kanten.

Stakk fra ulykken
Botn landet på kona si, og da han kom seg opp på beina igjen så han at bilen stoppet 50 meter vekk.

Sjåføren kikket i speilet hvor vedkommende kunne se Botn veive med armene i forbannelse, og med Karen Sophie Botn bevisstløs på bakken.

Bilisten valgte likevel å stikke og durte av gårde.

Sterke smerter
- Jeg var forbanna, fortvilet og ikke minst redd for Karen Sophie, sier Arve Botn (55) om opplevelsen, og forteller om lange sekunder før kona endelig kom til bevissthet.

-Jeg skjønte at Karen Sophie lå med sterke smerter, og heldigvis stoppet andre bilister for å hjelpe til, sier Botn som er svært takknemlig for all hjelp.

Han forteller de hjalp til med å ringe til politiet og ambulansen, og noen kom med et teppe da Karen Sophie begynte å skjelve og fryse.

Ambulansen hentet Karen Sophie Botn noen minutter senere, og de kom til sykehuset fram ble det straks konkludert med kraftig hjernerystelse. Hun ble lagt til observasjon over torsdagsnatten og hele fredagen. To brudd på bekkenet ble også funnet.

Fredag ettermiddag ble flere prøver og undersøkelser tatt for andre mulige skader.

Politiet ønsker tips
- Jeg slapp selv unna med noen skrammer, sier Botn.

Han forteller at ekteparet har syklet i flere år og alltid følt seg trygg på landeveien, selv i sesongen med mye sommertrafikk.

- Jeg har forståelse for at krysset er uoversiktlig, men bilen hadde vikeplikt. Hadde personen stoppet hadde aldri dette skjedd, sier Botn.

- Det som er mest skremmende er at noen velger å stikke fra ansvaret, sier han.

Han forteller videre at politiet leter etter denne pickupen som nå er anmeldt, og at de ønsker tips om hvem det kan være.

Les andre saker fra Tvedestrandsposten her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere