*Nettavisen* Nyheter.

Sjakaler har rykket inn i Tel Aviv

Dette bildet fra torsdag 9. april viser sjakaler som uler 9. april i Hayarkon park.

Dette bildet fra torsdag 9. april viser sjakaler som uler 9. april i Hayarkon park. Foto: Oded Balilty (AP)

Koronapandemien har tømt den populære Hayarkon-parken i Tel Aviv for folk, men nå har andre rykket inn: Flokker med sjakaler på jakt etter mat.

15.04.20 10:49

En og annen jogger tar seg fortsatt noen runder i den store parken, som ligger i utkanten av den israelske storbyen. Lyden av lekende barn har imidlertid stilnet, og få slikker sol eller drar på utflukt i den grønne oasen.

Israel har i likhet med de fleste andre land innført strenge restriksjoner for å hindre spredning av koronaviruset og ber innbyggerne om å holde seg hjemme. Hayarkon-parken er derfor overtatt av andre.

Når sola går ned og mørket senker seg, rykker flokker av sjakaler inn, jager etter hverandre, leker i gresset, leter etter mat og uler mot månen.

Matrester

Vanligvis holder sjakalene til i utkanten av parken, der de lever godt av matrester fra søppelkassene. Nå er søppelkassene nesten tomme, og sjakalene rykker inn.

Klikk på bildet for å forstørre. Sjakaler spiser hundemat som en av byens innbyggere har lagt ut til dem. Bildet er fra Hayarkon park, 11. april 2020.

Sjakaler spiser hundemat som en av byens innbyggere har lagt ut til dem. Bildet er fra Hayarkon park, 11. april 2020. Foto: Oded Balilty (AP Photo / NTB scanpix)

Lederen for veterinærmyndigheten i Tel Aviv, Zvi Galin, anslår at det befinner seg rundt 100 sjakaler i parken. Tidligere skjulte de sky dyrene seg godt, men nå er de å se på plener og åpne områder der de desperat leter etter mat.

Enkelte har begynt å legge ut mat til dyrene, som ikke nøler med å kaste seg over det de får.

Kan bli aggressive

Galin advarer imidlertid mot å venne dyrene til mennesker og sier at sjakalene fort kan bli aggressive, dersom de ikke lenger får mat.

Klikk på bildet for å forstørre. Parken er tom, noe som har gjort at sjakalene har strømmet på.

Parken er tom, noe som har gjort at sjakalene har strømmet på. Foto: Oded Balilty (AP Photo / NTB scanpix)

Koronapandemien har også fått dyr til å rykke inn i andre israelske byer, blant dem Haifa\ der det den siste tiden er sett villsvin i gatene. I feriebyen Eilat har ville steinbukker inntatt de folketomme fortauene.

Halvparten av verdens befolkning sitter nå i hjemmekarantene eller har fått portforbud, og i land etter land har dyr rykket inn i folketomme gater.

Bjørn og puma

I Barcelona i Spania dukket det plutselig opp en bjørn, mens det i Chiles hovedstad Santiago ble observert en puma.

Sikahjorter snuser rundt på folketomme metrostasjoner i Nara i Japan, og kronhjorter har inntatt Dehradun nord i India.

Ville kalkuner har funnet veien til Oakland i California, prærieulver lusker gatelangs i San Francisco og stadig flere aper rykker inn i thailandske byer som Lopburi.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.