RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjakk-OL-spillerne etterlot seg en svinesti

MÅ ERSTATTE: Administrerende direktør Børge Robertsen i Sjakk-OL sier de vil betale erstatning til huseier.
MÅ ERSTATTE: Administrerende direktør Børge Robertsen i Sjakk-OL sier de vil betale erstatning til huseier. Foto: Faksimile
Sist oppdatert:
Arrangørene av Sjakk-OL må betale erstatning til en privat huseier etter at spillere forsynte seg fra huseierens barskap.

- Ved nærmere undersøkelser oppdaget vi at følgende flasker var drukket av våre gjester. Disse sto bakerst i et skap, og noen av flaskene var plassert over kjøleskapet liggende. De var derfor ikke plassert slik at vare gjester skulle tro at de var satt tilgjengelig for dem, skriver huseieren i brevet til sjakk-arrangørene. Det skriver Nordlys.

Akevitt, konjakk og whisky

Huseieren har vedlagt et foto av fire nesten tomme flasker med akevitt, konjakk og whisky.

Den samme huseieren har også klaget på flere andre forhold som ikke var i henhold til leieavtalen, blant annet manglende rengjøringen. Verken gulv, bad, toaletter var vasket, og kjøkkenbenken sto full av skitne kopper. Og kjøkkenbenken av heltre i eik hadde fått seg brennmerker etter en varm jerngryte.

I tillegg var fryseboksen i tilknytning til kjøleskapet tømt. Dette viste seg imidlertid å bero på en misforståelse med rengjøringspersonalet, og ikke noe som sjakkspillerne hadde ansvaret for. Huseieren måtte også skifte to illeluktende madrasser.

I alt var dette erstatningskravet på omkring 15.000 kroner.

Fra utlandet

Administrerende direktør Børge Robertsen i Tromsø 2014 Chess Olympiad ønsker ikke å si hvem den uheldige private huseieren er, bortsett fra at det dreier seg om en huseier som eier en enebolig på Tromsøya. Sjakkspillerne som bodde i huset, var utenlandske.

I alt leide Tromsø 2014 Chess Olympiad omkring 40 private boliger, de aller fleste eneboliger, til deltakere og lagledere de ukene sjakkmesterskapet pågikk.

Kompensasjon

- I ni av ti tilfeller har alt gått bra uten skader. Men med så mange personer fra ulike nasjoner og kulturer, vil det alltid være noen skader, sier administrerende direktør Børge Robertsen i Tromsø 2014 Chess Olympiad.

Han sier at de berørte huseierne vil få en kompensasjon for påførte skader i form av en erstatning for skadene. Ifølge Robertsen dreier det seg om relativt små beløp. Han forteller at skadene som er meldt, dreier seg om forhold som et ødelagt blandebatteri, et ødelagt lys på et bad og ei knust stekeplate.

Les flere saker fra Nordlys her.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere