*Nettavisen* Nyheter.

Sjalu ektemann monterte lydopptaker på kona

BLE OVERVÅKET: I tillegg til å montere lydopptaker i jakka på sin daværende kone, installerte han også GPS på mobilen hennes. Foto: (Reuters)

Før kona gikk på utdrikningslag, monterte mannen lydopptaker i jakka hennes.

14.02.14 14:25

Mannen i 30-åra fra Bømlo er nå dømt til fengsel i to år - med fradrag på 78 dager for varetekt. Han må også betale 50.000 kroner i oppreisningserstatning til sin tidligere kone for brudd på familievoldparagrafen i straffeloven, skriver avisa Sunnhordland.

- Jeg følte jeg var i fengsel i hele ekteskapet, gikk ikke ut uten at mannen var med, og jeg turde ikke diskutere med noen, forklarte kvinnen i Sunnhordland tingrett ifølge avisa.

Sa seg delvis skyldig

Mannen erkjente sin sjalusi i retten og sa han også hadde hatt problemer med alkohol. Han sa seg delvis skyldig i tiltalen.

Skaffet tvilling-SMS

I tillegg til å montere lydopptaker i form av en mp3-spiller i jakka på sin daværende kone, fikk han også aktivert GPS på mobilen hennes for å se hvor hun gikk. Han krevde videre at hun skulle gå med lydopptaker på jobben, noe hun nektet. Han overvåket telefonen og Facebook-kontoen hennes og hadde såkalt tvilling-SMS til mobilen hun hadde.

Raste over snapchat

Ved en anledning høsten 2013 oppdaget mannen at kona hadde fått applikasjonen «snapchat» på mobilen. Da ble han rasende, dro henne mot trappa, kastet henne i sofaen og tok kvelertak på henne.

Hun fikk ikke puste, han slapp taket, men strammet til igjen. Etterpå kom han med trusler og skal blant annet ha sagt at neste gang blir det verre. Hun oppfattet dette som drapstrusler, ifølge tingretten.

Mannen ble varetektsfengslet i november 2013, og kvinnen forklarte at hun fram til den dagen hadde vært redd ham.

De to er ikke lenger gift.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.