Gå til sidens hovedinnhold

Sjamanen hevder å ha fått munnkurv: Kongehuset er uenig

Prinsesse Märtha Loises nye kjæreste

Sjamanen Durek Verrett hevder han har fått munnkurv av kongehuset. Det kjenner ikke slottet seg igjen i.

Søndag kom nyheten om at prinsesse Märtha Louise (47) har blitt sammen med den selverklærte sjamanen Durek Verrett (44).

De to har lagt ut bilder av hverandre på Instagram siden november i fjor, men det er først nå det er blitt offentliggjort.

Den nevnte annonseringen har forårsaket en massiv mediestorm rundt det nye paret, men Verrett har plutselig informert om at han er utilgjengelig for intervjuer.

Les også

Märthas nye forhold vekker oppsikt i utlandet

Dagbladet prøvde først å ta kontakt med «sjamanen», som befinner seg i USA for ølyeblikket, for å få til et intervju og fikk svar at han «bare måtte få noen timer på øyet først».

Litt senere fikk derimot avisen beskjed via en talemelding at Verrett ikke lenger hadde mulighet til å uttale seg.

- Jeg har akkurat snakket med slottet. De fortalte meg at jeg ikke fikk gjøre intervjuer, ta del i videoer eller stille opp på noe som helst, så jeg må dessverre si nei for denne gang. Beklager så mye, sa han.

Les også

Stavrum: - Prinsessen og sjamanen kan tjene millionbeløp på fire kvelder på scenen

- Ikke kjent med det

Dermed oppstod det raskt full forvirring, for da samme avis spurte kongehuset om en kommentar fikk de kontrabeskjed:

- Jeg er ikke kjent med at Durek Verrett har vært i kontakt med noen her ved Det Kongelige Hoff, forteller kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, Guri Ofstad Varpe.

Dagbladet har også vært i kontakt med Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, som mener det opplagt er noe som ikke stemmer.

Han påpeker at det ville vært «spesielt» av slottets kommunikasjonssjef å gi medieråd til Märthas kjæreste og alternative forretningspartner.

Stavseng tror heller det er Märtha selv som har bedt «sjamanen» om å knipe igjen.

Les også

Prinsesse Märtha Louise bekrefter kjæreste

Kjent «sjaman»

Det er nå tre år siden prinsessen og Ari Behn bestemte seg for å gå hvert til sitt.

Durek er med årene blitt en veletablert shaman i Los Angeles, der han for tiden også bor. Stadig er han blitt omtalt i internasjonale medier som Daily Mail og People.

Ifølge nettstedet L'Offisiel er han blant annet Gwyneth Paltrows personlige spirituelle guide.

Hun har også omtalt ham på sin egen nettside, den omstridte livsstilsbloggen Goop.

Les også

Märtha Louise: - Kan ikke være på tinder

Shaman Durek kommer fra en spirituell familie, og skriver på sin Facebook-side at han er en begavet foredragsholder og en inspirerende lærer. Han har jobbet med mange Hollywood-kjendiser, musikkartister og diverse klienter som kommer fra toppstillinger i næringslivet, ifølge biografien hans på Facebook.

Reagerte på «Skavlan»

Paret gjestet «Skavlan» i mars i år for å snakke om sitt profesjonelle forhold, men i ettertid var ikke i prinsessen fornøyd med hvordan intervjuet fremsto.

Hun hevdet blant annet at programmet klippet et annet svar til spørsmålet som programleder Fredrik Skavlan stiller Shaman Durek.

- Se forskjellen på disse to klippene. Hva hører du bli sagt i den første, og hva har det blitt til i den andre? Hvis det er ok å klippe inn et svar til et spørsmål, hvordan kan vi få frem budskapet vårt da? Hva er dine tanker? Spurte prinsessen på Instagram.

Dette fikk prinsessen til å reagere sterkt:Kommentarer til denne saken