Sjappa best i test

Sjappa er kåret til Norges beste supporterbutikk.

08.04.09 22:49

VG har vurdert alle Tippeligaklubbenes supporterbutikker, og kårer Sjappa til Norges beste. Sjappa og Vålerenga får som eneste butikk terningkast 6.

Skryt for utvalget

"Utvalget er enormt. Sjappa har alt utenom dress og ballkjoler. Her finner du alle tenkelige effekter", heter det i VGs vurdering.

Avisa påpeker at Sjappa har mye mer enn de tradisjonelle hettegenserne som supporterbutikker er stappfulle av.

Skruknotter-snacks, termos, askebeger, g-streng, bøker, DVD'er, CD'er, kaffe og mye mer løfter utvalget til best-i-klassen-nivå. Og Sjappa får skryt for å tenke på store og små.

"De har alt fra babyrompestørrelse til ølmagestørrelse", skriver VG.

På minussiden trekker avisa fram salget av United, Chelsea og Liverpool-effekter. Det bør Sjappa holde seg for gode til, mener VG.

Her er VGs rangering:

1. Vålerenga
2. Rosenborg
3. Brann
4. Stabæk
5. Viking

I bunnen av lista havner Lyn, Sandefjord og Bodø/Glimt.

- Bra å flytte

- Vi er selvfølgelig glade for at vi topper en slik kåring. Det viser vi har funnet et konsept som fungerer og er på riktig vei. Flyttinga til Oslo S har vært veldig positiv for oss og vi har rekruttert mange nye kunder. Det er tross alt mellom 150 000 og 200 000 mennesker innom sentralstasjonen hver dag, sier daglig leder i Sjappa Frode Veie.

Og omsetningen har økt.

- I desember omsatte vi for en million mer enn i fjor, og også i årets to første måneder har vi hatt en betydelig omsetningsvekst.

- Ekstraservice

Om kritikken for å selge Chelsea, United og Liverpool-effekter svarer Veie:

- Mange av Vålerengas supportere har også et lag i for eksempel England og har ytret ønske om å kjøpe drakta til sitt utenlandske lag hos oss. Salget utgjør en liten del av omsetninga vår, men vi synes det er greit å kunne yte en ekstraservice til kundene våre. Men vi tar ikke inn hva som helst, vi kommer aldri til å ta inn drakter som er sorte og gule, lover Veie.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Kasper Wikestad / Digitalsport)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.