RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjark funnet forlist

Sist oppdatert:
Sjarken som var savnet utenfor Røst er nå funnet forlist. Vrakdelene er spredt over et stort område.

Redningsleder Ørjan Delbekk ved Hovedredningssentralen opplyser at de nå har funnet sjarken som ble meldt savnet i formiddag, skriver Lofotposten.

Sjarken er påført store skader. Mannen er fortsatt savnet.

-Det ble observert en redningsflåte rundt en nautisk mil utenfor øya Storefjell ved Røst. Det viste seg at flåten var fortøyd i deler av vraket av sjarken. Vi har funnet deler fra sjarken spredt over et stort område, og bruker de opplysningene vi får til å lage et søkekart.

- Leteaksjonen fortsetter med uforminsket styrke så lenge det er dagslys. Alle holmer og skjær blir nøye undersøkt. Sea King, redningsskøyta og en rekke sivilie båter deltar i søket etter mannen. KV "Barentshav" er på vei, og vi jobber med å få tak i en ROV slik at vi kan søke under vann etter fiskeren som er savnet, opplyser redningsleder Ørjan Delbekk ved HRS.

Han vil ikke spekulere i hva som er årsaken til forliset.

Sjarken, med en mann om bord, gikk i dag tidlig ut fra Røst sammen med en kameratbåt for å drive juksafiske. Kameratbåten varslet HRS da han ikke fikk kontakt med han i den andre sjarken. Sjarken er 31 fot og hjemmehørende på Helgeland.

Les flere saker hos Lofotposten her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere