*Nettavisen* Nyheter.

Sjef for britisk krisebank får millionbonus

London (NTB-AFP-DPA): Sjefen for det kriserammede britiske bankselskapet Royal Bank of Scotland (RBS) får en bonus tilsvarende 8,8 millioner kroner for sin innsats i fjor. Politikere og fagorganiserte raser mot belønningen.

Styret i RBS forsvarte fredag bonusutbetalingen til banksjef Stephen Hester ved å vise til at det er fare for at han vil slutte i jobben hvis han ikke får bonusen på 963.000 pund, som gis i aksjer og ikke i kontanter. Hester har gjort mye for å få banken på rett kjøl, ble det sagt.

Men statssekretær Jeremy Browne i den britiske sentrum-høyreregjeringen sier at siden den britiske staten i dag er RBS' største eier, må Hester nærmest betraktes som en statstjenestemann. Han burde takke nei til bonusen, mener Browne.

Browne peker på at RBS-sjefen, som får bonusen på toppen av en årslønn på 1,2 millioner pund, eller 11 millioner kroner, tjener mer penger på tre dager enn en britisk soldat i aktiv tjeneste i Afghanistan tjener på ett år.

- Det burde Hester tenke over, sier statssekretæren.

Fagforbundet Unite, som organiserer mer enn tre millioner britiske arbeidstakere, betegner Hesters bonus som motbydelig. Den britiske staten har overtatt 82 prosent av aksjene i RBS, som har sagt opp nesten 34.000 ansatte siden den fikk store problemer i 2008. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.