RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjefen gjør deg deppa

Sist oppdatert:
Dårlige sjefer fører til nervøse og depressive ansatte.

(SIDE2): Professor Wayne Hochwarter og hans team ved Florida State University har studert problemet med dårlige sjefer og effekten det gir på arbeidstakeres helse

De spurte over 700 ansatte ved ulike bedrifter om hvordan de ble behandlet av sine overordnede, melder Management-issues.

Sjefen overser
31 prosent av deltagerne oppga at deres sjefer hadde oversett dem det siste året, og nesten 37 prosent sa at lederen deres ikke ga dem anerkjennelse når de hadde krav på det.

Sjefen baksnakker
39 prosent mente at lederen ikke holdt løfter og mer enn 27 prosent hevdet at sjefen snakket negativt om dem til andre ansatte eller ledere.

For 24 prosent var det et problem at sjefen invaderte deres privatliv, og 23 prosent mente sjefen la skylden på andre for å dekke over egne feil.

Yter mindre
Resultatet fra Hochwarters studie viser blant annet at ansatte med dårlige sjefer er oftere utslitt, er nervøse, har et depressivt humør, og det er mindre sannsynlighet for at de tar på seg ekstra oppgaver.

Han hevder også at det er større sannsynlighet for at noen forlater jobben fordi de er lite fornøyd med sjefen enn fordi de ikke er tilfreds med lønnen.

Kriminelle sjefer
Den canadiske professoren Robert Hare publiserte i 2004 en rapport som viste at halvkriminelle psykopater har en tendens til å dukke opp som ledere. Australske Glyn Brokensha mener at en av 10 sjefer har en slik type adferd.

LES MER HELSE HER

Følg Side2 på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere