I Norge mener 47 prosent av de spurte kvinnene, og 39 prosent av mennene - at toppledere får for høy lønn.

Det går fram av en global undersøkelse bemanningsbyrået Kelly Services har gjennomført. I Norge ble svarte 1.772 personer på spørsmålene, der det kom fram ta totalt 43 prosent av de spurte mener toppsjefene håver inn for mye.

33 prosent svarte nei på det ledende spørsmålet. Vet ikke-prosenten i Norge var på 24 prosent.

På 15. plass
Undersøkelsen er gjennomført i 33 land. Norge har her en 11. plass i lederlønn-misnøye. Tyrkia rager på toppen med 63 prosent som mener at topplederne er overbetalte. Videre følger Ungarn og Sveits (57 prosent), Tyskland (53 prosent), Finland og Nederland (52 prosent), og deretter USA, Mexico, India og Spania.

I den norske undersøkelsen kom også dette fram:

18 prosent sier de jobber hardere enn sjefen.

24 prosent sier sjefen ikke forstår hva de gjør på daglig basis.

40 prosent mener at sjefen ikke kunne gjort jobben deres.

Les også i Jobbmagasinet:

En av fire «gift» med kollega

Måtte finne sjef med stor nese

Åtte vikingtips for et godt julebord

- Skeptiske
I en pressemelding uttaler Carl Fredrik Bjor, administrerende direktør i Kelly Services Norge, at funnene røper en dyp skepsis til toppsjefers prestasjoner og belønningen de mottar.

- Undersøkelsen antyder at selv før finanskrisen, som har økt fokuset på topplederlønninger og bonuser, signaliserte arbeidstakere at de var skeptiske til toppsjefens lønns- og bonusvilkår. Arbeidstakerne synes i mange tilfeller at forholdet mellom egne prestasjoner og belønning står i kontrast til toppsjefens. De føler også at mange i seniorroller ikke tilbyr den grad av støtte og veiledning som er påkrevd for å motivere arbeidsrekkene, sier Bjor.