RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjefene i programvareselskapene bekrefter dvale (Ny)

Sist oppdatert:
Andre kvartal ser ut til å bli tøft for de norske børsnoterte programvareselskapene. iMarkedet har snakket med sjefene i de norske programvareselskapene på Børsen
iMarkedet har snakket med flere bransjeaktører som bekrefter at salget av programvarelisenser i det norske markedet går tregt. Det er nylisenssalget som ligger i dvale.

- En av de tingen vi trakk frem i vårt resultatvarsel var svikt i lisenssalget i gamle Ementor Norge. Vi opplever at dette er et generelt markedsproblem, sier adm. direktør Steinar Sønsteby i Merkantildata-selskapet Eterra til iMarkedet.

Mandag var Hands ute med et resultatvarsel som ytterligere slår fast problemene i den norske programvarebransjen. Selskapet melder om fullstendig brems i lisenssalget i første kvartal.

- Omsetningen er fremdeles preget av et svakt marked for nysalg av lisenser, melder Hands.

Norman og Software Innovation

Ifølge en analyse fra meglerhuset Fondsfinans er det også tungt for veksten i Norman i andre kvartal. Norman leverer programvarepakker for å stoppe datavirus. I tillegg til dette satser selskapet på løsninger og tjenester innen datasikring.

- Vi tror Norman - veksthistorien - tar en pause i andre kvartal, skriver Fondfinans i en Norman-analyse.

Meglerhuset har en hold-anbefaling på Norman-aksjen. Fondsfinans tror av virusdelen av Norman vil vokse med tre prosent i andre kvartal mot første kvartal.

I Software Innovation har lisenssalget vært stabilt i de tre siste kvartalene. Det forventer konsernsjef Per Kveim at det også vil være i andre kvartal.

- Vi forventer stabilt salg i andre kvartal, men det er litt tidlig å underskrive på det nå, sier Kveim til iMarkedet.

Visma og SuperOffice

SuperOffice-sjef Une Amundsen bekrefter også inntrykket av at markedet for salg av lisenser er tungt. Han mener at det særlig er i Norge og Sverige det går trådt.

- Generelt sett er markedet svakt. Det er likt det vi opplever. Det er først og fremst Sverige og Norge som er tungt om dagen, mens andre land gjør det bedre, sier Amundsen til iMarkedet.

Vismas Øystein Moan sier dette til iMarkedet om utviklingen i det generelle programvaremarkedet.

- Selv om børsene løfter seg, har ikke verden ellers snudd seg rundt, sier han til iMarkedet.

Bransjen ser stagnasjon

Også bransjeaktører iMarkedet har vært i kontakt med bekrefter at det har vært trått for det generelle lisenssalget av programvarepakker til norske kunder i andre kvartal.

Enkelte bransjeaktører spekulerer overfor iMarkedet på om det norske IT-markedet vil henge etter den forventede oppgangen i andre halvår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere