RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Sjefens kjønn spiller ingen rolle

Sist oppdatert:
En ny undersøkelse visere at det spiller liten rolle for nordmenn flest om de har en dame eller en mann som sjef.

Undersøkelsen som er gjennomført av karriereportalen Monster viser at seks av ti nordmenn mener at det ikke spiller noen rolle om de har en mannlig eller kvinnelig sjef. Det tilsvarende tallet i Europa er 48 prosent.

Vi ligger fortsatt litt bak
Av de spurte nordmennene svarte 28 prosent at de foretrakk en mannlig sjef, mens bare tolv prosent ønsket seg en kvinnelig sjef. Undersøkelsen for hele Europa viser at 17 prosent ønsker seg en kvinnelig sjef, vi henger altså litt etter når det gjelder synet på kvinnelige sjefer.

– I forhold til den stadig tilbakevendende debatten om kvinnelige ledere, viser denne undersøkelsen at nordmenn flest ikke mener det har noen betydning hvilket kjønn lederen har. Samtidig er det et tankekors at kun 12 prosent helst vil ha en kvinnelig sjef, sier Area Manager for Norge, Charlotte Evenseth i Monster i en pressemelding.

Positivt for svenske karrierekvinner
Av de spurte europeerne som foretrakk et av kjønnene viser undersøkelsen at 59 prosent av mennene foretrakk en mannlig leder, mens hele 77 prosent av kvinnene foretrakk en mannlig leder.

- I Norge viser undersøkelsen at av dem som ønsker et av kjønnene som leder foretrekker 74 prosent av mennene mannlig leder, mens 68 prosent av kvinnene foretrekker det samme, sier Evenseth.

Sverige er med 39 prosent av stemmene det landet hvor flest av dem som har en bestemt mening om kjønn ønsker seg en kvinnelig leder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere