RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjeføkonom: Blå regjering blir skuffelse

Oslo (NTB): Fremskrittspartiet og Høyre kommer i en borgerlig regjering til å skuffe sine egne velgere, mener sjeføkonom Harald Magnus Andreassen.

First Securities' sjeføkonom tror at en regjering med Høyre og Frp vil frede handlingsregelen og at kutt i formuesskatten vil ha lite å si for næringslivet.

- Handlingsrommet i norsk økonomi er ikke så veldig stort. På kort sikt får vi ingen store forandringer med Høyre og Frp i regjering, sier Andreassen til Klassekampen.

Han mener Frp har beveget seg mot sentrum og at partiet ikke kommer til å få lov av Høyre til å bryte handlingsregelen. Han sammenligner Frps stilling i en regjering med den som Sosialistisk Venstreparti har oppnådd ved at det er et lite parti som blir juniorpartner i en regjering. Byråkratene i Finansdepartementet vil dessuten tøyle Frps ønske om å bruke mer oljepenger, tror han.

- Dersom Siv Jensen blir finansminister vet jeg hvem som er de første hun møter. Den ene er statsminister Erna Solberg og den andre er finansråden. Byråkratiet i Norge stiller harde krav, legger premissene for politikken og betjener politikerne på en god måte. Det vil virke modererende også på Frp, sier han.

Andreassen spår videre at det ikke blir store kutt i offentlig pengebruk, og at Høyres venner i næringslivet kommer til å bli skuffet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere