RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjefleger ved Oslo universitetssykehus sier opp

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Flere nøkkelpersoner og ledere ved Oslo universitetssykehus har sagt opp jobben i protest mot flyttekaos og kuttkrav. Sykehusdirektøren avviser at personalflukt er blitt en trend.

Ifølge Dagsavisen har flere enn ti leger i nøkkelposisjoner sagt opp som følge av den krevende prosessen i forbindelse med gigantfusjonen for over tre år siden.

1. januar 2009 ble Rikshospitalet/Radiumhospitalet, Ullevål universitetssykehus og Aker sykehus slått sammen til Oslo universitetssykehus. Målet var økt effektivisering og kostnadsbesparelser, men gigantsykehuset går med milliardunderskudd, og det vil koste flere milliarder kroner å sette halvparten av bygningsmassen i stand.

- Jeg sluttet i protest mot omstendighetene rundt sammenslåingen, sier den tidligere seksjonslegen Marit Hellebostad ved Barnesenteret. Hun sier hun ikke var i stand til å gjøre en god jobb, og mistet fullstendig kontrollen.

Men det er ikke bare på ledelsesnivå at ansatte sier opp. Også vanlige sykepleiere sier stopp på grunn av problemene med sammenslåingen.

- Jeg tror det er en trend. Mange har gått allerede på grunn av fusjonen. De har forlatt den synkende skuta, sier Hellebostad. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere