RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjefsbytte i SAS

Sist oppdatert:
Personalsjefen i flyselskapet SAS forlater selskapet etter at ny toppsjef er på plass.
Endring i toppledelsen får ikke sjelden konsekvenser for resten av ledergruppen.

Etter at Mats Jansson ble utnevnt som ny toppsjef i SAS melder nordmannen Bernhard Rikardsen at han er ferdig i konsernet. I en børsmelding mandag fremkommer det at Rikardsen i samråd med den nye toppsjefen sier takk for seg.

- Årsaken til at Bernhard Rikardsen forlater sin posisjon er at jeg vil fornye slike områder som personal, sier SAS-topp Mats Jansson i en børsmelding.

- Separate veier
- Derfor, etter en periode med diskusjoner, har vi konkludert at den beste løsningen er å gå separate veier. Jeg vil takke Bernhard Rikardsen for sine verdifulle bidrag til SAS i mange år, uttaler toppsjefen.

Rikardsen selv sier at ettersom den nye toppsjefen har kommet så har dette vært riktig mulighet for han å forlate sin posisjon.

- En slik rolle skal man ikke ha for en lengre periode. Mine år i SAS har vært utfordrende og givende, særlig arbeidet som gitt på desentralisering og kostnadsreduksjoner i et klima med økende konkurranse. Jeg ønsker den nye ledelsen all mulig lykke til med den videre utviklingen av SAS, sier Rikardsen i en børsmelding.

Nordmann tar over
Det er en nordmann som tar over Rikardsens stilling på interim-basis fremover, nemlig personalsjefen i SAS Braathens Svein Oppegaard mens flere av oppgavene til Rikardsen vil bli lagt over til øvrige ledere i konsernet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere