*Nettavisen* Nyheter.

Sjekk de elleville festivalene

Foto: KAI FORSTERLING (EPA)

I mars kan du spise gelé av gresshopper og sushi av mark eller delta i snøballkrig-VM.

05.03.10 13:54

Mars ble i det gamle Roma kalt Martius, den romerske krigsguden, og representerte årets første måned. Mars var også den første vårmåneden. Av mer moderne merkedager i mars kan vi raskt nevne den internasjonale kvinnedagen (8. mars), Saint Patrick's Day (17. mars) og Bangladesh sin uavhengighetsdag (26. mars).

Villmarksmat-festivalen (Wildfoods)
Ikke det at vi tror du uten videre hopper på flyet til New Zealand, men det høres ganske morsomt ut med en festival hvor alle underlige matretter fra New Zealands villmark presenteres. Hva med gresshoppegelé, marksushi eller alle varianter av egg? Datoen er 13. mars og stedet er Cass Square i Hokitika på vestkysten av New Zealand.

Finn din reise med Momondo, markedets beste reisesøk: Klikk her!

Las Fallas i Gandia
Tar du turen til Valencia fra 15. til 19. mars bør du svinge innom den lille byen Gandia hvor det i nevnte periode avholdes en kjent festival til ære for deres helgen San José. Festivalen er et sant fargefyrverkeri, noe som ikke minst gjelder dukkene, ninots, som kan beskues i paradene, og som ofte er ment å ligne kjente personer. Disse flotte dukkene blir avslutningsvis brent på bålet, i en seanse som blir kalt La Cremà.

Se videofilm fra Las Fallas-festivalen i Gandia hos Reiseplaneten.

Vikingefestivalen på Shetland
I fravær av gode vikingefestivaler her hjemme anbefales vikinger av alle slag å ta turen til Shetland, nærmere bestemt til landsbyen Brae. Her tilber man solen og det er bålbrenning av skip. Datoen for denne årlige foreteelsen er 19. mars. Mellom det serimonelle så er det naturligvis fest, inkludert levende musikk med tilhørende dans og mye drikke.

Mary King's spøkelsesfestival
Edinburgh er by nummer en med tanke på spøkelser og paranormale hendelser. Er du en som tror på engler eller spøkelser, så tar du turen hit mellom 18. og 23. mars for å delta i Mary King's spøkelsesfestival. Du vil treffe det kjente mediet Chris Conway og også være med på spøkelsesjakt. Og er du virkelig fan, så kan du bli supporter av Mary King's Ghost fest på Facebook.

Se videofilm om Mary King's Close i Edinburgh hos Reiseplaneten.

Snøballkrig-festivalen
Vi elsker finnene for alle de gale festivalene de holder. Og i Kemijärvi er det i perioden 26. mars til 28. mars en egen festival dedikert den noble stridsformen snøballkrig. Kampene utkjempes mellom lag, så du må få med deg noen kamerater. De rigide reglene for snøballkrigen kommer fra «alle gale sporters moderland», Japan, derav navnet Yukigassen. Yuki er snø og kassen er krig. Kemijärvi ligger i Lappland. Ta toget Rovaniemi, kun drøye 40 kilometer fra Helsingfors, før du tar en kort busstur til snøballarenaen. Har du ikke lyst på turen til Finland reiser du heller til Vardø, men det blir antakelig en mye lenger reise. I Vardø avholdes Yukigassen 17. til 21. mars. Yukigassen er en fornøyelig sport å være tilskuer til også, og mellom slagene er det fest og moro

Se videofilm fra Yukigassenfestival i Vardø hos Reiseplaneten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.