RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Canon

Sjekk de minste digitalkameraene

Sist oppdatert:
De er rene og kule designprodukt, men først og fremst er de små. Vi har sjekket de mest kompakte digitalkameraene du får kjøpt i Norge. Få oversikt her.

Noen er fullgode digitalkameraer, andre passer best som leketøy. Vi viser deg de minste kameraene som er på markedet her hjemme i dag.

Nederst på siden finner du en sammenliknende tabell, med mål, spesifikasjoner og veilendende pris.

Se og nyt!

Casio Exilim EX-S20
Dette er det minste kameraet vi fant i salg i Norge i dag. EX-S20 er ekstremt tynn, bare 11,3 mm. Det er 10 prosent mindre enn nummer to på lista, forgjengeren EX-S2. Dette er kameraet som passer perfekt i skjortelomma.

Er du lei av å bare få med halen når du tar bilde av katta? S20 er også et av de raskeste kameraene i miniklassen, noe som gjør det lettere å få tatt bilde av bevegelige mål.

Lite, lekkert og lett – dette minikameraet fra Casio har kanskje ikke all verdens med megapiksler, men du kan i alle fall alltid ha kameraet med.

Farge: Sølv
1 600 x 1 200 piksler
USB-overføring

Casio EX-S2 og Casio EX-S3
Casio er mesteren på å lage små digitalkameraer. De to neste på lista er også i deres Exilim-serie

EX-S3 er utstyrt med en 3.2 megapiksler, og en to tommer stor LCD-skjerm. Det hele er pakket inn i et kompakt og stilrent design.

Kamerahuset er laget av en magnesiumslegering som gir en kropp som veier kun 72 gram. Denne vekten gjør EX-S3 til verdens letteste kamera med tre megapiksler.

S2 har ikke like mange megapiksler, men nøyer seg med to. Det eneste som kan utsettes på de tre små kameraene fra Casio er fargen. Er du lei av minimalistisk sølv og stål-design, må du lete blant andre produsenter.

Farge: Sølv
1 600 x 1 200 piksler og 2048 x 1536 piksler
USB-overføring

SiPix Stylecam Blink
Med sin firkantede formfaktor virker SiPix’ kamera til og med mindre enn det er. Det relativt ukjente merket her i Norge har levert et minidigitalkamera som du får ned i selv den minste dameveske eller dresslomme.

Antall megapiksler er ikke akkurat imponerende, 0,3 megapiksler gjør dette til mer et leketøy enn et virkelig brukbart kamera.

Men så er prisen også alt annet enn avskrekkende – 695 kroner for dette leketøyet for voksne. I tillegg dobler Stylecam som webkamera og kan ta seriebilder med 3 bilder per sekund.

Farge: Sølv og lilla i kombinasjon
Lagrer inntil 100 bilder
640 x 480 piksler.
USB-overføring

Logitech Pocket Digital
Dette superkompakte digitale lommekameraet fra Logitech har 1,3 megapiksler. Kameraet er på størrelse med et kredittkort og er bare 13 mm tykt.

Logitech Pocket Digital har et ytre skall av børstet aluminium med et skyvbart frontdeksel som dekker både objektiv og søker.

Inkludert i prisen er Logitech Pocket Digital 5.0 programpakke, som blant annet inneholder MGI Photosuite 4 SE for enkel bildebehandling, utskrifter og konvertering til e-post.

Farge: Sølv
Lagrer inntil 54 bilder
1 280 x 1 024 piksler
USB-overføring

Aiptek PenCam
Tre ting på en gang? Det går jo ikke. Jo da, med Aiptek PenCam. Dette er et veldig kompakt digitalkamera med tre funksjoner i ett.

Med Pencam kan man ta både stillbilder og korte filmsnutter, i tillegg til at det er et webkamera.

Det lagrer inntil 100 bilder som overføres enkelt til din PC via medfølgende USB kabel. All programvare du trenger følger med.

Farge: Sølv og blått
Lagrer inntil 100 bilder
352 x 188 piksler
USB-overføring

Canon Ixus
Canons Ixus-serie snakker til de som mener estetikk ikke bare er viktig, men avgjørende, når kamera skal kjøpes.

Ixus-serien er omfattende, og det har alltid vært lagt vekt på kompakt format og elegant design, i kombinasjon med de gode tekniske løsninger.

Kameraet har 5,7 ganger digital zoom, og har lenge ligget på toppselgerlisten av digitalkamera. Med hele 4 megapiksler er Canon definitivt blant de beste små digitalkameraene.

Farge: Finnes i sølv, sort, bronse og hvit
2 272 x 1 704 piksler
USB-overføring
Minne: SD-kort

Pentax Optio S
Optio S har.2 megapiksler, 3x optisk zoom og en vekt på bare 115 gram. Det gjør kameraet virkelig ultrakompakt, og mindre enn en vanlig kortstokk.

Kameraet har et tøft og robust kamerahus i aliminium, og Pentax har med Optio S satset mer på design sammenlignet med deres andre digital kameraer.

Ved hjelp av deres nye system, "Sliding Lens", har Pentax klart å få plass til 3x optisk zoom i Option S. I tillegg har kameraprodusenten klart å skvise innen 1,6 tommer stor LCD-skjerm.

Farge: Sølv
1 280 x 1 024 piksler
USB-tilkobling

Sony Cybershot
Cyber-shot U50 har en oppsiktsvekkenden og trendy design, ideelt for deg som vil ha noe annet enn de tradisjonelle sølvfargede kameraene.

Kameraet er ideelt for alle narsissister, siden kameraet er utstyrt med en roterende linse som gjør selvportrett til en lek.

En ”burst mode” gjør at du kan ta 10 raskt etterfølgende action-bilder i VGA-modus eller to bilder med to megapiksels oppløsning.

Farge: Kommer i oransje, sølv og sort.
1 632 x 1 224 piksler
Minne: Memory Stick Duo
USB-overføring

Casio Exilim EX-Z4
EX-Z4 er et lekkert kamera med sølvfarget design og ministørrelse. Selv om kameraet er i Tommeliten-størrelse, byr likevel på 4 megapiksler, 3x optisk zoom og en stor LCD-skjerm på to tommer.

EX-Z4 har ganske få avanserte fotofunksjoner, og dermed også få knapper. Blits og fokusmodus kan du stille inn direkte med knapper, og to knapper kan du selv programmere. Ellers må du bruke menyene.

Farger: Sølv og blått
Lagrer inntil 634 bilder
2 304 x 1 728 piksler
USB-overføring

Her er listen over de minste kameraene, målt i volum:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere