*Nettavisen* Nyheter.

Sjekk den dronningen!

Foto: Tony Clark / Splash News (Tony Clark / Splash News)

Dronning Elizabeth sparte ikke på fargene da den største feiringen av dronningen fant sted.

14.06.09 15:45

(SIDE2:) Lørdag fant den årlige feiringen Trooping the Colour sted i England. Feiringen er den største kongelige begivenheten i året og er også kjent som «den offisielle bursdagsfeiringen» til monarken av Storbritannia og Samveldet.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

Feirer nasjonen og dronningen
Dronning Elizabeth II er født i april, men dagen feires med stor pomp og prakt og har ligget til 13. juni i hundrevis av vår, enten monarken har bursdag da eller ikke. Trooping the Colour betyr egentlig feiringen av flagget og det har funnet sted siden 1748.

Dagen feires med en stor parade til ære for dronningen og hele den kongelige familie er til stede.

Det finnes få billetter til arrangementet og det er stor etterspørsel etter dem av vanlig folk. Men de aller fleste kan imidlertid få med seg når Royal Air Force flyr over feiringen med røk i rødt, hvitt og blått, fargene til det britiske flagget.

Herrene (og prinsesse Anne) i den britiske kongefamilien stiller i sine respektive uniformer. For eksempel bar prins William flyvåpenets uniform med ordensbånd, mens hans lillebror, prins Harry, bar sin offisersuniform fra den britiske hæren.

Gnistrende farger
De to som vakte oppsikt var imidlertid dronning Elizabeth i et gnistrende og fargesprakende turkist og rødt ensemble. Hertuginnen av Cornwall, Camilla, hadde valgt samme farge. The Telegraph rapporterer at dronning Elizabeth var i et strålende humør og smilte og lo både til familien og de mange fremmøtte.

SE BILDENE FRA DEN STORE FEIRINGEN:

2092

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.