*Nettavisen* Nyheter.

Sjekk den ekle menyen i Robinson

Foto: (TV3)

- Jeg måtte bare slå François.

16.10.09 20:51

(SIDE2:) I ukas Robinson-kamp hjelper det ikke med muskler eller hjerne. Den beryktede spisekonkurransen handler nemlig bare om pur vilje.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Og med en meny bestående av blant annet feite, levende larver, kuøye, urinmarinerte egg, innvoller og kuhjerne, må man virkelig ville vinne.

Se video nederst i saken

- Det er noe av det kvalmeste jeg noensinne har gjort, innrømmer Marte Antonsen, en av de som virkelig ga jernet under Robinson-kampen.

- Jeg har egentlig en ganske lav grense på hva jeg kan spise, men jeg var villig til å gjøre hva som helst for at François skulle tape, sier hun til Side2.

Sammenslåing
I søndagens episode blir lagene slått sammen, og konfliktene kommer virkelig til overflaten. De aller fleste i det tidligere Lag Sør er utrolig lei François El-Safadi, og legger planer klare for å få ham ut. For å klare dette må de hindre at han vinner en immunitet i Robinson-kampen.

- Han sto bak meg å snakke om hvor lett denne konkurransen var, mens jeg selv sto å skalv. Men jeg bare bestemte meg for at dette skal jeg klare, forteller hun.

Martes første utfordring var å spise en stor tallerken med rå kulunger og kulever.

- Jeg liker ikke fiskelever engang, og den er jo kokt. Lungen var den aller verste i hele konkurransen. Den var så feit. Levra var egentlig bare seig, men kombinasjonen av de to var helt forferdelig.

Smuldret opp
- Alt jeg spiste i etterkant smakte bare kulunge. Det smakte rått og blodig, fett og seigt. Jeg klarte ikke å tygge den helt heller, den var bare feit og jævlig og smuldret opp i munnen min.

Marte måtte også spise larver og en levende scampi, men dette mener hun hadde vært barnemat hadde det ikke vært fordi hun spiste kulungen først.

Men alt var ikke bare ille, og Marte forteller at hun i hvert fall var mett etterpå.

- Jeg kastet ikke opp, men jeg hadde klart å søle på singleten mens jeg spiste. Den stinket kulunge i evigheter etterpå, sier hun.

Spiser banan
En annen kanskje uventet bivirkning er at Marte har blitt mindre kresen.

- Jeg har lært meg å like ting jeg ikke har likt før. Nå spiser jeg for eksempel både banan og egg, noe jeg aldri spiste før. Robinson har lært meg å sette pris på de tingene, ler hun.

Men hun blir fortsatt kvalm av å tenke på spisekonkurransen.

- Jeg brakk meg da jeg så reklamen for det nå på TV. Jeg husker fortsatt hva det smakte, sier hun.

- Det var kanskje den ekleste opplevelsen på Robinson, men langt fra den verste. Det verste var faktisk mangelen på mat, og den evinnelige ventingen. Jeg er jo en rastløs person, ler hun.

HTML EMBED
video_embed(12810,1);

Se om Marte klarer å slå François i «Robinsonekspedisjonen» på TV3, søndag klokken 20.00

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag