Tyskeren Steffen Dietse fikk sist fredag en kveite på hele 164 kilo utenfor Steigen Sjøhus, skriver Avisa Nordland.

- Han var i fyr og flamme etter fangsten. Dette er en opplevelse man maks får én gang i løpet av livet, konstaterer Asle Schrøder, en av eierne av bedriften.

På stang
Schrøder forteller at storkveita ble tatt på stang.

- Utrolig nok klarte de fire som deltok på turen å få kveita om bord i båten på egen hånd. Det i seg selv var en imponerende prestasjon. Jeg var med på å dra kveita opp på vekta. Det var så vidt vi klarte det, sier Schrøder til Avisa Nordland.

Han kan fortelle at dette er den største kveita som noen gang er tatt av gjester på Steigen Sjøhus.

- I fjor ble det tatt en kveite på over 200 kilo utenfor Helnessund i Steigen. Det skal være verdensrekord. Det er også tatt en kveite like under 200 kilo utenfor Arnøya, så dette er muligens den tredje største kveita som er fisket. Det var i alle fall en gedigen fisk, konstaterer Schrøder.

Delte ut
- Hva gjorde Stefan Dietse med kveita?

– Jeg tror han delte ut av den til mange av gjestene på sjøhusanlegget. Han har ikke muligheter til å ta med seg stort av fisken hjem, med mindre han tar den med som en troféfisk. Jeg vet for øvrig at Dietse også har fått flere andre store kveiter på kroken, men at disse skal være sluppet ut igjen.

Kveite over alt
- Det er med andre ord godt om kveite utenfor Steigen?

- Det er veldig mye kveite der, ja. Det må være noe som har skjedd i havet. Det fiskes kveite over alt og nesten uansett redskap, har jeg inntrykk av. Det er jo bra, mener Asle Schrøder.

Les flere saker hos Avisa Nordland her.