Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk den køen!

Nær halvtimes ventetid på Gardermoen. Og til helgen blir det verre...

Sikkerhetskøen på Gardermoen var torsdag ettermiddag ved 16-tiden oppe i nær en halvtime.

- En unormal situasjon
- Vi har en unormal situasjon nå, med en ventetid på 23 minutter, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo lufthavn Gardermoen til Nettavisen.

Flere lesere Nettavisen har snakket med forteller om en kø som strekker seg ut av den vanlige sikkerhetskontroll-køen, i en bue ut i enden av terminalen og ut mot inngangsdørene til bygget.

- Vi har stengt FastTrack-slusen (for businesskunder), en ansattsluse og holder 12 av normalt 15 sluser åpne, forteller Kobro.

Nær halvtimes ventetid
En ventetid på over 15 minutter er langt over normalen.

- Vi har et internt mål på maksimalt 15 minutters ventetid på normale driftsdager. Dette er jo da ikke en normal driftsdag ettersom en del vektere er i streik, sier Kobro.

Han varsler enda lengre køer til helgen.

- Kombinasjonen av vekterstreik og feriestart gjør at reisende bare må belage seg på lange køer også i helgen. Rådet er fortsatt å møte opp ekstra tidlig, slik at man er sikker på å rekke flyet, sier Kobro.

Trapper opp streiken
Førstkommende mandag er det varslet en ytterligere opptrapping av vekterstreiken, men riksmeklingsmannen har initiert nye, formelle meklinger mellom partene i helgen.

- Vi trapper opp streiken fra mandagen av. Da vil flyplassene Værnes, Tromsø og Flesland rammes. I tillegg vil også vektere i Møre og Romsdal, Oppland, Hedmark, Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark gå ut i streik, sier forbundsleder Erna Hagensen til Nettavisen.

I tillegg trappes også antallet streikende på Oslo lufthavn Gardermoen etter det Nettavisen erfarer opp med ytterligere ca. 50 ansatte. Dermed vil totalt rundt 150 vektere på Norges hovedflyplass være i streik.

- Det kan virke som om arbeidsgiverne ikke tar denne streiken på alvor, sier Hagensen med referanse til at arbeidsgiverne tidligere tirsdag omtalte forhandlingslederne som «umodne».

Reklame

Quiz: Hva heter Mummitrollet på originalspråket?

Kommentarer til denne saken