Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk denne Nav-tabben

Sendte sensitive opplysninger til feil person.

(oa.no): En mann fra Toten fikk seg litt av en overraskelse da han forleden åpnet brevet han mottok fra Nav. For brevet inneholdt ikke bare papirer som angikk ham selv, men også sensitive opplysninger om en annen Nav-bruker i samme kommune.

- Jeg hadde egentlig bare tenkt å si fra til Nav om at de hadde gjort en tabbe, men jeg synes det er viktig å sette litt mer søkelys på det, slik at det ikke skjer igjen, sier mannen til Oppland Arbeiderblad.

Konto- og personnummer

Papirene som skulle til en kvinnelig Nav-bruker inneholdt ifølge mannen svært personlige opplysninger, i tillegg selvsagt fullt navn, adresse, kontonummer og personnummer.

- Jeg tror ingen hadde satt særlig pris på at slike personlige opplysninger kom på avveie. Det er klart at feil kan forekomme, men slike ting skal ikke skje, sier mannen oppgitt.

Skal ikke skje

Nav-leder Monica Skjellen-Larsen beklager på det sterkeste.

- Det er ikke bra i det hele tatt. Slike ting skal selvfølgelig ikke skje, sier Skjellen-Larsen.

- Men likevel så skjer det?

- Uten at jeg vet hva som har skjedd her kan det tenkes at noen som jobber med flere saker kommer i skade for å legge et ekstra dokument i en konvolutt uten å dobbeltsjekke. Det er viktig å huske at det er mennesker som jobber med dette, svarer Nav-lederen.

Beklager

- Har dere god nok rutiner?

- Vi mener vi har det, og slike feil skjer heldigvis svært sjelden. Men det er klart en gang en en gang for mye.

- Skal ikke brukerne føle seg trygge på at deres personlige opplysninger ikke kommer på avveie?

- Jo, det er klart de skal det. De skal være trygge på at vi behandler konfidensielle opplysninger med aller største varsomhet. At det likevel skjedde er det bare å beklage på det sterkeste, svarer Skjellen-Larsen.

Les flere saker på Oppland Arbeiderblad her

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken