Sjekk dette heftige filmtrikset

Her er muskelmassen økt med 30 prosent.

Her er muskelmassen økt med 30 prosent. Foto: (Teknofil)

Nytt program blåser deg opp til Baywatch-modell på sekunder.

23.10.10 14:01

[Teknofil.no]: Teknologien for redigering av video kommer stadig lenger, og det amerikanske selskapet Morphsuite har nå vist frem noe av det mer imponerende vi har sett.

Ny programvare kalt MovieReshape gjør det mulig for alle og enhver se ut som kroppsbygger på video.

Programvaren kan blåse opp eller redusere musklene bare ut fra et enkelt videoklipp.

Programmet kan også gjøre deg høyere eller lavere, eller justere inn eller ut størrelsen på midjen.

Teknikken kan spare skuespillere for store mengder arbeid. Tenk bare på Christopher Bales anorektiske rolle i "The Machinist" eller Renee Zellwegger som måtte legge på seg 25 kg til "Bridget Jones' dagbok".

Og ikke minst stakkars Anders Baasmo Christiansen som la på seg 14 kg til "Fatso" bare for å få beskjed om at filmplanene ble droppet.

Slik gjøres det
Bak det imponerende filmtrikset ligger et møysommelig arbeid med å kartlegge og kalkulere menneskelig anatomi. Programvaren analyserer filmklippet for å bygge en 3D-modell av personene i filmklippet. Når analysen er over, kan man blåse opp og redusere den prosentvise muskelmengden i bein, armer og bryst, samt høyde og lengde på hver kroppsdel.

Det var knapt noen forskjell i hvordan testgrupper oppfattet den originale og den mofiserte videoen, noe som tilsier at det er vanskelig å se at klippet er redigert, melder Morphsuite i sin rapport.

Lanseres i desember
Noen svakheter har imidlertid MovieReshape. Blant annet kreves det en klar og tydelig bakgrunn for at algoritmen skal fungere feilfritt. Det er også grenser for hvor mye muskelmasse og strekk man kan legge inn før klippet ser kunstig ut. Programvaren er ennå under utvikling, og skal lanseres på Siggraph Asia i desember, melder New Scientist.

Programvaren kan også gjøre deg høyere og lavere. Foto: (Teknofil)

Da åpnes dørene for spinkle fyrer i actionfilmenes hovedroller, og fallerte skuespillere som atter kan blåses opp igjen til gamle høyder. Eller kanskje det er gamle familieopptak som trenger en liten makeover?

Se når de blåser opp skuespillerne:
Se video av filmtrikset på Teknofil.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Video

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag