Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk dette knallværet!

Sol, sol, sol! Opp mot 20 grader flere steder denne uka - og det vil vare!

Stu vekk gummistøvlene og paraplyen! Etter uker med mildt sagt dårlig vær i store deler av landet, vil det bli et gledelig gjensyn med solen og høyere temperaturer.

- Det bygger seg opp en høytrykksrygg som vil komme over de sørlige delene av Norge til mandag, sier vakthavende meteorolog Inger-Lise Aasen til Nettavisen.

Og det ser ut som om det vil vare hele uka!

Mye sol
På mandag vil områdene sør for Stadt og Dovre få sol og litt stigende temperaturer, men det aller beste været vil de sørligste delene få, med mye sol og temperaturer opp mot 20 grader enkelte steder.

- Og det vil ikke bli så verst i de østlige delene av Finnmark heller, påpeker meteorolog Aasen.

- I de nordlige områdene av østafjells, nord for Mjøsa skyer det noe til utover dagen. Så det beste været vil nok befinne seg lengst sør.

Været som nå kommer står i sterk kontrast til snøværet på fjellet på Østlandet lørdag. Der ble selv fjellfolket overrasket over en halv meter nysnø nå i august.

Les mer: Se, vinteren er her!

Godværet varer lenge!
Vel, i alle fall så lenge værvarselet varer - fram til tirsdag neste uke. Enkelte dager meldes det om skyfrie dager, og best blir det på Østlandet.

- Dette lover godt for bøndene, som kan høste inn avlingene, sier Aasen.

- Hva slags vær kan man forvente på denne tiden?

- Kan være så mangt. Vi går mot høst og det blir vanligere med kraftigere lavtrykk, men samtidig er det jo sommer også, så vi forventer nok også godvær. Akkurat nå er vi i en mellomperiode, og da må vi være forberedt på all slags vær, sier Inger-Lise Aasen.

Vått i nord
Mens søringene kan nyte godværet en god stund framover, må nordlendingene belage seg på å ta fram paraplyen og gummistøvlene igjen. Etter lange tider med godvær, vil nedbøren snart herje landsdelen.

- Lavtrykksaktivitet vil prege landsdelen. I høyden ventes det at nedbøren vil komme som snø, advarer meteorolog Aasen.

Men selv om en høytrykksrygg nå kommer innover Sør-Norge, påpeker meteorologen at også Nord-Vestlandet må vente seg lokalt mye nedbør enkelte dager.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken