RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk hvem som elsker dette landet

DETTE VIL DE SE: Årets 17. mai faller på en lørdag. Det gjør at mange også utenfra Norge tar turen til Oslo for å oppleve 17. mai 200 år etter signeringen på Eidsvoll.
DETTE VIL DE SE: Årets 17. mai faller på en lørdag. Det gjør at mange også utenfra Norge tar turen til Oslo for å oppleve 17. mai 200 år etter signeringen på Eidsvoll. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Vi har sjekket hvem som vil feire 17. mai med Norge.

Nettsøkene på Hotels.com viser at finnene er det folket som aller helst skulle vært i Oslo og sunget «Ja vi elsker», eller « Kyllä ​​me rakastamme tätä maata» som det heter i Finland. Franskmenne, sveitsere og russere derimot har liten interesse av en 17. mai helg i Oslo.

Sjekk lista nederst i saken.

Nesten fullt
Mens 17. mai-helgen nærmer seg med stormskritt viser nettsøkene på booking.com og hotels.com at hotellene i Oslo regionene har godt belegg. Nærmere halvparten av dem er fulle, mens en rekke hoteller bare har få rom igjen.


For ordens skyld: Ennå er det fullt mulig å få hotell hvis du vil feire 17. mai i hovedstaden, og mange hoteller har redusert prisene nå når helgen nærmer seg.

- Kraftig økning
-
Vi har absolutt merket langt større interesse for denne 17.mai helgen enn tidligere år. Vi tror kombinasjonen mellom 200 års jubileum og 17.mai på en helgedag gir litt ekstra trykk i byen. Sentrumshotellene har stort sett nesten fulle hus, sier kommunikasjonsdirektør Christine Viland i Nordic Choice Hotels til Nettavisen.

Lista til Hotels.com viser en økning på 84 prosent i søk på Oslo-hotell fra Norge. Nordmenn som reiser inn til hovedstaden står for den største økningen.

- Deretter følger en liten økning fra Sverige, UK og USA, Hotels.com opplyser til Nettavisen at de globalt har merket en over 100 prosent økning i hotellsøk på Oslo for helgen 16. til 18. mai. Her er lista over landene der man har merket en endring:

 • UK: 130%
  Frankrike: 24%
  Tyskland: 131%
  Italia: 100%
  Norge: 81%
  Russland: 8%
  Spania: 70%
  Sverige: 184%
  Sveits: 50%
  Danmark: 245%
  Finland: 332%
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere