*Nettavisen* Nyheter.

Sjekk hvem som liker deg

Om du jakter på en partner, kan det være greit å vite hvem som mest sannsynlig vil falle for deg. Her er sjekklisten.

14.06.05 12:07

(SIDE2): Avisen The Mirror har laget en liste over noe de kaller de syv tiltrekningslovene. Dette er kort og godt tommelfingerregler som sier hvilken type parter du mest sannsynlig vil ende opp med.

Så om du ønsker en liten jukseliste i jakten på en ny partner finner du den under.

1. Familiebakgrunn
Førstefødte barn tiltrekkes ofte av andre førstefødte, da de ofte har samme tendens til å ta ansvar og har ofte høye ambisjoner.

Barn nummer to i en familie er ofte eventyrlysten og rebelske, mens nummer tre ofte er morsomme og sosiale. Sistnevnte faller ofte for de eventyrlystne og rebelske.

2. Like barn leker best
De fleste vellykkede forhold oppstår mellom mennesker som har noenlunde lik bakgrunn når det gjelder utdannelse, religion og sosial status.

3. Duft
Luktstoffer som kroppen skiller ut, feromoner, kan tiltrekke andre mennesker med matchende luktsignaler.

4. Ansiktsform
Vi tiltrekkes av folk som ligner oss selv. Ifølge forskerne er ansiktets symmetri en avgjørende faktor i denne sammenhengen.

5. Langfingrene
En snodig egenskap forskerne har funnet er at partnere som passer godt sammen ofte har like lange langfingere. Årsaken er man ikke helt sikre på, men det kan henge sammen med at de fleste foretrekker partere som ligner dem selv.

6. Akkurat som hjemme
Kommer du fra en trygg familie er sjansene for at du ender opp sammen med en partner som også kommer fra en trygg familie stor. Dette skyldes vår behov for å gjenoppleve kjente situasjoner.

7. Partnere fra nærområdet
Mange ender ofte opp med noen fra nærmiljøet sitt, selv om de for eksempel har reist verden rundt. Dette er ifølge forskerne nok en variant av at vi tiltrekkes av personer som har mye til felles med oss selv.

Besøk TV 2 Match her

Ikke drit deg ut på første date
Det finnes en rekke ting du bør tenke på før du går på en date. Her er noen tips du bør lese før du skal møte en du ønsker å gjøre inntrykk på.

Slik blir du en bedre elsker
Hver tredje mann kommer for tidlig, men fortvil ikke. Sexologer har satt sammen et kurs som fikser problemet.

Sjekk om han er god i sengen
Klærne og håndskriften er ting som kan avsløre om en mann er god i sengen.

Søvnen avslører forholdet
Har du et bra forhold til partneren din? Sovestillingen avslører mer enn du tror. Les om de fem vanligste stillingene her - og hva de betyr.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.