Den russiske lokalpolitikeren Mikhail Abdalkin fra Kommunistpartiet i Russland må møte i retten i dag. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

Politikeren er beskyldt for å kritisere det russiske militæret etter å ha delt en video av seg selv, mens han lyttet til Putins årlige tale til nasjonen.

På Twitter la Abdalkin ut bildet av at han ser talen med spaghetti hengende fra ørene. Det stammer fra et russisk ordtak, som sier at når en person har spaghetti hengende fra øynene har vedkommende blitt lurt eller lurt med løgner.

Jeg støtter fullt ut, jeg er helt enig, utmerket ytelse», heter det i Mikhail Abdalkins bildetekst for videoen, som derfor kan tolkes som sarkastisk.

President Vladimir Putin holdt i dag tale om rikets tilstand. Mye av taletiden var dedikert til krigen i Ukraina, hvor presidenten igjen la skylden på Vesten for krigen som snart har pågått i ett år.

Videoen tolkes derfor som en protest mot Putin. Konkret er Mikhail Abdalkin anklaget for å «diskreditere de væpnede styrkene i Russland».