*Nettavisen* Nyheter.

Sjekk røykvarsleren - batteribytte kan redde liv

Oslo (NTB-Fredrik Ljone Holst): Søndag er det røykvarslerens dag. Den som bytter batteri og tester varsleren kan gå den kommende høytiden litt tryggere i møte.

I tillegg til å være en måned for høytid og innekos, er desember også høysesong for branner i Norge. Forsikringsselskapene melder om en økning i erstatning etter branner på 9 prosent så langt i år, og det er altså før den verste måneden har begynt.

1. desember er røykvarslerens dag i hele Norden, og nettopp ved inngangen til denne måneden kan det være på sin plass å bytte batteri og sjekke at røykvarsleren fungerer som den skal.

- Dette er skremmende tall for oss som jobber med brannsikkerhet hver eneste dag. I ethvert branntilfelle er rask og tydelig varsling det enkeltstående tiltak som redder flest liv, i kombinasjon med automatiske slokkeanlegg. Røykvarsleren eller brannalarmanlegget skal sikre folk den tiden de trenger for å handle raskt, slokke en brann i en startfase, og gi dem tilstrekkelig tid til å rømme ut av boligen før det er for sent, sier brannsjef Jon Myrvoldhaug i Oslo brann- og redningsetat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.