*Nettavisen* Nyheter.

Sjekk snødybdene her

Lurer du på hvor mye snø som ligger rundt om i landet? da bør du sjekke denne lista. Vi gir deg ferske snødybdemålinger fra 74 steder i landet.

03.02.04 14:37

Klikk på bildet for å forstørre.

Rundt om i kongeriket ligger det tirsdag 3. februar alt fra 0 centimeter snø, til over en meter. Forskjellene er store, og noen har vært heldigere - eller for den saks skyld - uheldigere enn andre. TV 2 Nettavisen og Storm Weather Center gir deg her oversikt over snødybdene på 74 steder rundt i landet.

Tabellen viser at blant annet Bardufoss har 54 centimeter snø, Tromsø 66 centimeter, Kautokeino 52 centimeter, Saltdal 8 centimeter, Værnes 30 centimeter, Fagernes 55 centimeter, Venabu 105 centimeter, Sauda 31 centimeter og Gardermoen 61 centimeter.

Snørekord i Oslo
Som TV 2 Nettavisen skrev mandag, har særlig Oslo blitt neddynget av snø den siste tiden. Den høyeste snødybden i januar ble målt til 52 centimeter, noe som er den høyeste siden 1968. Hovedstaden hadde nedbør på 21 av 31 dager. Dette var nok til å slo nedbørsrike Bergen, som hadde nedbør 17 av januardagene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Jørgen Berge/TV 2 Nettavisen)

Men Oslo er ikke alene om å ha fått mye snø i januar. Både Østlandet og Sørlandet fikk betydelig mer nedbør enn normalt. Ifølge Meteorologisk Institutt var måneden i enkelte områder blant de mest nedbørrike de siste 100 år. Det ble satt både nye måneds- og døgnrekorder for nedbør flere steder.

Mildvær truer snøen
Minst nedbør fikk derimot Midt- og Nord-Norge med stort sett under halvparten av normal nedbør, deriblant Saltdal i Nordland som kun fikk fattige 3 millimeter.

- Snødybden i Oslo var ved slutten av måneden faktisk den samme som i Tromsø. Det er jo litt artig, sier meteorolog Roar Hansen ved Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

Storm kan derimot ikke love oss at snømengdene holder seg. Mildvær har allerede strømmet inn over landet, og vil nok tære på dybdene både her og der i dagene som kommer...

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.