RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk terrorfaren der du skal på ferie

Sist oppdatert:
Norge er også med på listen.

Terrorangrepet i Tunisia før helgen rammet turister, særlig britiske - og Storbritannia er da også et av landene som rangeres høyest på listen over land der faren for nye terrorangrep er størst.

LES også: Tunisia: Var høy på kokain og tok selfies med sine ofre
OG: Tunisia-terror: - Jeg vil at verden skal lide

Hele 30 land er listet med grad 4, høy fare for terror, på listen som er laget av britisk utenriksdepartement, skriver Telegraph.

Ferie-favoritter som Spania og Frankrike har samme rating for terrorfare, det samme som Pakistan, Libya og Somalia. Det samme gjelder også blant annet Egypt, Tyrkia, Thailand, Australia og Belgia.

I kartet over kan du selv se hvordan de forskjellige landene er rangert ved å trykke på landet.

Terrortrusselen er ment som råd for reiser i de forskjellige landene, og de fire nivåene som brukes for å beskrive faren for terror er «høy fare», «generell fare», «underliggende fare» og «lav fare».

LES mer: Spania og Italia trapper opp terrorberedskap

Populære Danmark er katergorisert som 3, mens Norge er rangert som 2. Det vil si underliggende fare for terror, og vi anses altså som relativt trygt land å reise i.

Reiser du derimot til Island, Bolivia, Polen, Japan og Ungarn, anses faren som enda lavere enn i Norge.

Norsk utenriksdepartement har også offisielle reiseråd knyttet til land og regioner. Hva som til en hver tid er gjeldende, finner du på UDs landsider her.

SPANIA: Terrorfaren i Spania er av myndighetene hevet til "høy" etter angrepene i Frankrike, Tunisia og Kuwait før helgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere