RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk ut disse spillene

Her kan du velge mellom over 40 forskjellige og veldig morsomme nettspill.

(SIDE2): Casual spill, eller nettspill, er i sterk vekst og blir stadig mer populært.

Hva er casual spill?
Begrepet casual games er en felles betegnelse for enkle PC-spill som rettes mot et stort publikum og er lett tilgjengelig. Typisk for slike spill er enkle regler og liten grad av strategi. Dermed er de så enkle og underholdende at de blir det perfekte tidsfordriv. Flere og flere har fått øyene opp for slike casual games fordi de uforpliktende, de krever ingen spesiell spillkompetanse og er perfekte når du kjeder deg, trenger en liten pause eller rett og slett er på jakt etter morsomt tidsfordriv.

Prøv morsomme causal spill her

Brukerne av casual games skiller seg markant fra brukerne av mer tradisjonelle dataspill. For det første viser det seg at de er noe eldre. For det andre viser undersøkelser at det er vel så mange kvinner som menn som lar seg rive med ved skjermen.

Selv om casual spill finnes i flere former og varianter er det fire ting som kjennetegner alle:

  • Spillene har enkle regler og kommandoer. Man kan som oftest styre spillet med piltaster eller museklikk.
  • De er kjappe, slik at man enkelt kan spille dem når man trenger en liten pause.
  • Spillene er i 2D, og har en abstrakt grafikk.
  • De fleste spillene er lett tilgjengelig og helt gratis. ersom man skulle komme over typen som må lastes ned har du muligheten til å prøve dem før man gjør det.Kabal først ute
Det første casusal spillet som fikk folks oppmerksomhet var Microsofts Kabal, som kom gratis med Microsoft Windows pakken. Da denne suksessen ble tydelig inkluderte Microsoft også spillet Minesveiper.

I 1989 så man et nytt spill av denne typen som ble umåtelig populært; Nintendo lanserte sin Game Boy med spillet Tetris. Kombinasjonene av den bærbare enheten og det enkle spillet ble en kjempesuksess. Du finner kabal, Minesveiper og Tetris, som alle har fått en liten oppdatering, på Playray.

Ved første øyekast ser kanskje spillene på Playray for enkle ut, men selv om de er lette å lære kan vi røpe at de er vanskelige å mestre...
Sjekk ut alle spillene her - god fornøyelse!

Playray er en tjeneste fra Mediehuset Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere