*Nettavisen* Nyheter.

Sjekk Zlatans tatoveringer

Foto: (Scanpix)

Hva er vel mer aktuelt enn å ta en titt på Zlatan Ibrahimovics kropp?

24.07.12 14:07

(SIDE2:) Svenskenes kjekkas, og suksesspiller, har nylig signert med Paris Saint-Germain.

Zlatan Ibrahimovic er kjent for sin glimrende teknikk og ballkontroll, og er tidligere blitt kåret til både Nordens og Sveriges beste fotballspiller. Han har også en rekke meritter med alle klubbene han har vært innom. Side2 gir han i tillegg litt heder for alle de kule tatoveringene.

Se bildekarusell lenger ned på siden.

Gjør suksess
Zlatan er født i Malmö, og begynte sin fotballkarriere i samme by. I 2001 ble han solgt til nederlandske Ajax, og ble raskt en toppscorer. Deretter gikk turen til Italia, og Juventus, for så å signere med Inter.

Suksessen fortsatte for svensken, og han flyttet etter hvert over til Spania, for å spille for storklubben FC Barcelona. I løpet av denne tiden gikk turen tilbake til Italia og utlån til AC Milan, før han ble kjøpt opp av klubben. I tillegg har han selvsagt hele veien spilt for det svenske landslaget.

Nå er det franskmennene som skal få beundre scoringene til Zlatan. I forrige uke ble det klart han er en av spillerne til Saint-Germain. Svensken er nå verdens dyreste spiller, hvis man legger sammen totalsummene for hver enkelt spillers overgang. Totalt har Zlatan nå kostet Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan og nå Paris Saint-Germain rundt 1,2 milliarder kroner, ifølge Nettavisen Sporten.

Hva betyr de?
Nå som den høye spissen er aktuell som aldri før, tar vi en titt på hans tatoveringer. Zlatan har nemlig store deler av overkroppen dekket av kroppskunst - noe publikum får et glimt av etter kampslutt.

På høyre håndledd har han blant annet tatovert fødselstallene til den mannlige delen av familien. Videre opp på samme arm har han foreviget farens navn, Sefik. Han har morens navn på venstre arm. På magen har Zlatan flere tatoveringer. Han har blant annet skrevet «Only God can judge me».

- Jeg tror på Gud. Jeg er katolikk. Men min største kritiker er meg selv, har han tidligere uttalt, ifølge Aftonbladet.

På magen har han også er kløver- og hjerteress. Den svenske avisen har tidligere skrevet om fotballspillerens tatoveringer, og at det er en «H» inne i hjertet. Videre blir det spekulert i om det kan ha sammenheng med en av Zlatans nærmeste.

Hans kone heter Helena Seger, de har også to barn sammen.

Fotballstjernen har en rekke flere tatoveringer, men en av dem som stikker seg tydelig fram er den japanske fisken som strekker seg nedover venstre skulder. På ryggen har han også en stor rød drage.

Her kan du se de fleste av Zlatans tatoveringer:

5219

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.