RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekker gassrør til Grenland og Trøndelag

Sist oppdatert:
Gassco har fått i oppdrag å forberede konkrete drøftinger med industrien i Grenland og i Trøndelag om rørløsninger for transport av gass
Gassco skal koordinere drøftinger om gassrør til Grenland og Trøndelag.

- Gasscos brede erfaring med å koordinere denne typen prosesser vil være en styrke for fremdriften i prosjektene. Men industrien i Grenland, andre kommersielle aktører og Statnett vil spille viktige roller i arbeidet, skriver olje- og energiminister Thorhild Widvey i en melding.

Olje- og energidepartementet tok initiativet til en forprosjektstudie om lønnsomheten ved ulike gassprosjekter i 2003. Resultatene ble lagt frem i en stortingsmelding i august 2004*. Under behandlingen av meldingen kom det innspill om at lønnsomheten ved gassrør, særlig til Grenland, ville være bedre enn det som kom fram i forprosjektstudien. Dette var særlig knyttet til høyere betalingsvilje hos industrien og muligheter for salg av større gassvolum. På denne bakgrunn er det interessant å undersøke det kommersielle grunnlaget for gassrør til Grenland og inn Trondheimsfjorden nærmere. Dette omfatter blant annet kartlegging av mulige eiere, skipere og markedsgrunnlaget for salg av kapasitet i gassrørledningene.

Gassco har ansvaret for transport av gass fra den norske kontinentalsokkelen til Europa. Gassco har blant annet rollen som arkitekt for transportsystemet, noe som innebærer å vurdere behovet for ny transportkapasitet og ta initiativ til videreutvikling av systemet. I denne sammenheng er det en viktig oppgave å finne interesserte investorer, opplyses det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere