RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekker ikke meldinger til barnevernet

Bergen (NTB): Tre av fem saker barnevernet får melding om, blir henlagt - mange uten at de er blitt undersøkt.

I fjor ble over 7.000 meldinger til barnevernet i Norge lagt i skuffen før ti dager var gått. Det er tiden barnevernet har til å vurdere om de skal gå i gang med videre undersøkelser eller ikke. Dette er nesten 2.000 flere henlagte meldinger enn i 2007, skriver Bergens Tidende.

For tre år siden gjennomførte Fylkesmannen i Oslo og Akershus en kartlegging. Den ga oppsiktsvekkende resultater. Fylkesmannen gikk igjennom 58 meldinger som ble henlagt uten undersøkelser i noen bydeler i Oslo. Konklusjonen var at 38 av dem ikke burde vært henlagt.

- En stor andel av meldingene, som etter vår mening burde vært undersøkt, hadde et svært alvorlig innhold. Blant annet var det snakk om seksuelle overgrep mot barn, sier Tove Narud, seksjonssjef hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus.

I fjor mottok landets barnevernskontor meldinger om over 41.000 barn som noen mente trengte hjelp. Dette er en økning på hele 20 prosent på to år. Meldingene dreier seg om alt fra seksuelle overgrep, vold og omsorgssvikt, til barn som trenger støtte til SFO.

I Statens helsetilsyn, som nylig overtok det overordnede tilsynsansvaret for barnevernet, ser de med bekymring på utviklingen. - Dette er et tall som ikke bør gå oppover, sier fagsjef Jo Kittelsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere