RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Maiken Fjermestad Bieri (42) slapp gjennom innsjekkingen på Stavanger lufthavn, Sola selv om hun ved en feiltakelse hadde tatt med seg datterens pass. Her viser Fjermestad Bieri fram sitt eget pass og passet hun hadde med seg da episoden fant sted.
Maiken Fjermestad Bieri (42) slapp gjennom innsjekkingen på Stavanger lufthavn, Sola selv om hun ved en feiltakelse hadde tatt med seg datterens pass. Her viser Fjermestad Bieri fram sitt eget pass og passet hun hadde med seg da episoden fant sted. Foto: Roy Storvik (Rogalands Avis)

Sjekket inn med datterens pass

Innsjekken på Stavanger lufthavn, Sola gikk problemfritt – selv om 42-åringen ved en feiltakelse viste fram sin 19 år gamle datters pass.

Ikke før hun var kommet helt inn til utenlandsgaten, oppdaget Maiken Fjermestad Bieri (42) at det var datterens pass hun hadde med seg, skriver Rogalands Avis.

Det var søndag 31. juli at Fjermestad Bieri og mannen skulle reise på ferietur til Latvias hovedstad Riga. Innsjekken på Stavanger lufthavn, Sola gikk problemfritt – selv om hun ved en feiltakelse viste fram sin 19 år gamle datters pass.

Passkontroll etter sikkerhetssjekken var det ikke, og det var først da hun var på vei til gaten at Fjermestad Bieri oppdaget at hun hadde med seg feil pass.

– Ligner ikke en 19-åring
– Jeg synes det virker veldig rart, i disse tider med ekstra sikkerhet på flyplassene, at ikke dette ble oppdaget da de så på passet i innsjekkingen, sier Fjermestad Bieri til Rogalands Avis.

Hun presiserer at det er relativt stor forskjell på henne og datteren.

– Så mye ligner vi dessverre ikke – at jeg kan misforstås for en 19-åring.

Hun undrer seg over hva som hadde skjedd dersom hun hadde kommet seg på flyet.

– Hvordan skulle jeg da kommet meg hjem fra Riga? Kanskje hadde jeg blitt tatt for falskt pass, og havnet i fengsel, sier Fjermestad Bieri.

Tror det ville blitt oppdaget
Pål Ranestad er sikkerhetssjef ved Stavanger lufthavn, Sola. Han forklarer at til Riga sjekkes pass normalt både ved innsjekk og ved gaten.

– Kontrollen ved gaten er den grundigste, så det er lov å håpe at dette ville ha blitt oppdaget der, sier Ranestad til Rogalands Avis.

Han har snakket med operatøren av flyturen, og de kunne ikke huske lignende tilfeller.

– Vi har heller ikke fått rapporter om at noe slikt har skjedd før, sier Ranestad.

Han forklarer at dersom flyselskapet hadde sendt en passasjer av gårde med feil pass, ville det vært en fare for at vedkommende ble nektet innreise ved ankomst.

– Det er da flyselskapet som har ansvar for å frakte passasjeren tilbake, så det er i selskapets interesse at ingen slipper på med feil pass. Kontrollen ved gate ivaretar dette, sier Ranestad, som understreker at passasjeren er ansvarlig for å ha med seg korrekt dokumentasjon på reisedagen.

Flere nyheter fra Rogalands Avis

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere