RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekkliste før utroskap

Det er noe du bør tenke gjennom før du er utro.

(SIDE2): Om du er fristet til å være utro, må du huske at det kan få konsekvenser både for deg selv og de du er glad i.

Les også: Slik vet du han er utro
Les også: Slik vet du hun er utro
Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Her er hva du bør tenke gjennom før du er utro:

Hvorfor?
Spør deg selv hvorfor du ønsker å ha en affære. Det er ofte en underliggende årsak til at du vurderer det, og du kan komme langt ved å definere hva du føler og hvorfor du føler det slik.

Har jeg rett til å være utro?
De fleste mener de har rett å ha et tilfredsstillende seksuelt forhold. Om de ikke får det på hjemmebane, kan man prøve å finne det andre steder. Selv om du føler du har rett til å være utro, er andre menneskers følelser innvolvert.

Hva handler utroskapen om?
Spør deg selv om affæren handler om din elsker, ditt forhold og din partner eller om deg selv. I de fleste tilfeller handler de om alle disse aspektene.

Om du ikke føler deg verdsatt på hjemmebane, eller du har ikke de nødvendige kunnskaper til å gjøre endringer i ditt ekteskap er et brudd ofte utfallet. Selv om grunnene ofte er individuelle, så handler det i de fleste tilfeller både om din elsker, din partner og ditt forhold, og deg selv.

Er jeg forelsket i den andre personen?
Kanskje er det begjæret som styrer deg, og ikke hjertet. Prøv å definer om du er forelsket eller om det kun er lidenskapen som bringer dere sammen. Spørsmålet er om det er verdt risikoen.

Hva er fordelene?
Foruten at du har sex, og mest sannsynlig svært bra sex, med noen andre bør du prøve å identifisere hva som er fordelene med å være utro. Fordelene bør være såpass betydelige for at det verdt å ofre et forhold eller et ekteskap.

Er jeg forberedte på å bli tatt?
De fleste som innleder et utenomekteskapelig forhold er ikke forberedt på å bli avslørt, om det da ikke er slik at man ønsker å bli avslørt. Vurder konsekvensene, ydmykheten og skammen om du blir tatt, og om det er noe du er villig til å gå gjennom.

Er jeg villig til å risikere ekteskapet?
Mange bruker en affære som et rop om hjelp, og mange ønsker å bli tatt på fersken slik at det blir ett eller annet utfall. Men få tenker grundig gjennom hvilke langtidseffekter det vil ha på forholdet eller ekteskapet.

Er du forberedt på å bli single?

Hva vil min partner føle?
Du må huske at en affære en veldig egoistisk handling. Tenk gjennom hva din partner vil føle om han eller hun fant ut av det. Å tenke på din partners følelser er første steg mot å reparere et dårlig forhold, og også en mer langsiktig tankegang enn det å være utro.

Er jeg forberedt til å leve med konsekvensene?
De fleste som er utro er ikke forberedt på at de må leve med skyldfølelsen. Ikke bare må du tenke på dine egne følelser, men det involverer to andre personer i tillegg. Det betyr at det er mange følelser å ta i betraktning, og det er noe du må leve med.

Er jeg forberedt på forandringen?
Å skjule en affære vil gå ut over alle dine forhold. Om din utroskap blir oppdaget vil det i enda sterkere grad gå ut over alle rundt deg. Tenk på barna, familien og vennene dine. De vil alle bli berørt av det du foretar deg.

Er jeg forberedt på folks reaksjoner?
I de aller fleste tilfeller er svaret på dette spørsmålet nei. Trusselen for å bli tatt er en del av spenningen med det å være utro. Vi har sagt det før, men tenk godt igjennom hvem som bli berørt, og om du er klar for å møte virkeligheten om du blir avslørt.

Klarer jeg med finansielt som enslig?
Ikke bare vil en skilsmisse eller et brudd påvirke deg psykisk, men det vil også få finansielle konsekvenser. Barnebidrag, deling av eiendom og flytting, er noen av de finansielle konsekvensene.

Hva forventer jeg fra affæren?
Mange tenker ikke gjennom hva de vil få ut av den affæren de har. De blir avhengige av flørten og spenningen. Tenk gjennom om du kan bygge en fremtid med den du er utro med, eller om ditt forhold kan overleve utroskap.

Hva om min partner var utro?
Hvordan ville du føle det om du fant ut at din partner var utro? Dette er viktig å tenke gjennom, for det kan sette et nytt perspektiv på utroskapen.

Har jeg prøvd å reparere forholdet?
Å være utro er ofte en flukt fra virkeligheten, og reflekterer at noe er feil i det forholdet du er i. Bruk tid på å finne ut hva som er feil i forholdet ditt. Rådgivning og kommunikasjon er viktig, og ofte kan det være lettere å løse problemene enn du tror.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

(Kilde: AOL)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere