Gå til sidens hovedinnhold

Sjette strake seier til Gislerud

Grefsen-gutten Christer Gislerud (19) var i helgen tilbake på Jyllandsringen for å delta i den femte og sjette runden i danske Special Saloon Car Challenge. Etter å ha vunnet de fire første rundene i mesterskapet var forventningene høye til ungutten før helgens løp.

GREFSEN: Under den første kvalifiseringen måtte Gislerud og hans Porsche 996 GT3 se seg slått av ringreven Michael Klostermann i BMW M3 GTR som virkelig var ute etter å ta skalpen på Gislerud denne helgen. Slik skulle det ikke gå. Under den andre av de to kvalifiseringsomgangene sa motoren i Klostermanns BMW takk for seg. Christer Gislerud kunne dermed sikre seg beste startspor foran Jesper Ternvalt i en BMW 320 og Jørgen Hansen i BMW M3 GTR.

Defekt clutch og kranglete andregir

Til tross for bestetid var ikke alt som det skulle etter endt kvalifisering. Både girkasse og clutch på Christer Gisleruds Porsche hadde begynt å krangle. Problemene ble forsøkt løst, men mangel på riktige deler gjorde Gislerud måtte stille til start med defekt clutch og et kranglete andregir. Spenningen var derfor stor før finalene.

- Denne klassen har stillestående start, og uten en clutch som fungerer skikkelig er det vanskelig å få en god start, forklarte teamsjef og pappa Steffen Gislerud.

Imponerende seiersrekke

Christer taklet imidlertid problemene med glans og kjørte inn til seier i begge finalene. Dermed har han vunnet samtlige av årets seks løp og leder mesterskapet med god margin. Nordmannens imponerende seiersrekke har også blitt lagt merke til i Danmark.

- I helgen ble jeg kontaktet av et team som ønsker at jeg skal kjøre Danish Touringcar Championship i 2009. Hvorvidt det blir en realitet er det for tidlig å si noe om, men det er selvsagt veldig spennende og smigrende at de har lagt merke til meg, forteller Christer Gislerud.

Neste løp i danske Special Saloon Car Challenge kjøres den 21. og 22. juni på Ring Djursland.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller